Hylla, mätning av VHF kablage, takskivor

IMG_0618 IMG_0620

Malin har en bra bokhylla vid sin sida av vår koj och jag är lite avundsjuk på den, idag tänkte jag börja så smått med att skapa en till mig. En bra bok (har ni läst Anns böcker, kan rekommenderas för alla deckarläsare) och en tidning skall minst få plats, sedan en liten hylla under för klocka mm. Det finns gott om virke på lagret så jag väljer ut en bit som jag…

IMG_0628 IMG_0629

…sågar till, hyvlar upp och tänker limma ihop så det blir ett hörn som jag kan runda ordentligt för att få en snygg form på hyllan. Jag sågar den i 45 grader på längden, tejpar ihop så som jag brukar och…

IMG_0630 IMG_0637

…sätter i press. Jag lämnar verkstan ett tag och kommer tillbaka och möts av att tejpen lossnat och det glipar i fogen, trisst! Jag har inte kört med polyuretanlim som jag brukar utan använt ett vanligt vitlim om det kan beror på resultatet. Jag får isär det hela och gör ett nytt försök men…

IMG_0638 IMG_0639

…tejpar ihop det hela och försöker säkra upp det hela med lite tvingar på. Nu sitter det så under natten och blir inte detta bra så blir det ved av detta och nytt försök.

IMG_0622 IMG_0626

Min kompis Sebastian kan det där med VHF kablage, jag har haft lite funderingar på hur bra det egentligen är och idag hade vi möjligheten att mäta lite. Allt ombord så bra ut men när vi kom till masten så var det något som inte stämde. Vi förstår dock inte vad det kan bero på, vi klurar vidare på orsak!

IMG_0631 IMG_0632

Innertaksskivorna till pentryskåpet skulle kläs idag, jag klipper till och viker hörnen enligt bilden. Det finns säkert bättre sätt att göra det på men det funkar!

IMG_0636 IMG_0644

När alla var klädda så klippte jag till lite tunt liggunderlag för extra isolering, jag har gjort så här på flera skivor och då har jag…

IMG_0641 IMG_0642

…avlutat  det hela med att dra ett varv med slivertjep på för att hålla det hela på plats men den tejp jag hade hemma idag ville verkligen inte fästa på vinylen. Märkligt för det har fungerat förut med ett annat märke! Får maila leverantören en länkning till detta så kanske de kan förklara varför det inte funkar!

/Tobias

72 tankar kring ”Hylla, mätning av VHF kablage, takskivor

    1. Meadiva Inläggsförfattare

      Helt ok, jag är nyfiken på era plexiglas som ni sätter för under vintern! Har ni några bilder på de och vad har ni för erfarenheter?
      Tobias

Kommentarer är stängda.