Slitskydd för förtöjningstamp

Hej alla tappra bloggläsare, jag har äntligen börjat återfå någon sorts lust att greja lite. Under hösten har intresset för allt fixande och donande med både hus(ligger lite efter i underhåll då bygget av Mea tog all tid) och båt varit otroligt lågt. Efter jul så har vi renoverat ett rum hemma vilket har varit trevligt och kul så nu finns det en lite gnista i kroppen, hoppas därmed att jag kommer igång med lite båtfix också. Det finns en liten lista men det finns inga måsten då vi insett att har vi bott ombord i tre månader så skall det väl funka en sommar till 🙂

Jag köpte för länge sedan en liten rostfri stävskena från Viking Yachting som vi hade tänkt att skruva lite snyggt på utsidan knaparna som slitskydd för teaken mot förtöjningstampen. Nu visade det sig att teorin inte fungerade i verkligheten då vi var tvungna att sätta knapparna längre ut på kanten, detta resulterade i att skenan inte får plats utanför. Jag har klurat på hur man skall lösa det hela och tror att jag har hittat en lösning!

IMG_0346_2  IMG_0350

Att fota med en tumstock på plats tycker jag är ett smidigt sätt att få med mig mått för att kunna sitta och rita på jobbet mellan passen. Resultatet efter en stunds ritande i SketchUp ser ni nedan, jag tänker mig ett rostfritt, blankpolerat beslag som skruvas fast uppifrån för en enkel montering. Hur detta sedan skall tillverkas överlämnar jag med varm hand till Niklas som har gjort alla andra rostfria beslag till oss, honom kan jag varmt rekommendera!

Skärmavbild 2015-01-22 kl. 04.52.09

Jag vet inte hur man skall skapa detta beslag, om man bockar en utskuren plåt eller hur man gör!

Skärmavbild 2015-01-22 kl. 04.51.47

Vad tror ni, kan detta bill snyggt eller bli det för klumpigt? Kommentera gärna!

/Tobias