Fårösund – Finska Utö

Igår förmiddags startade vi från Fårösund på Gotland i strålande sol, värme och ca 5m/s SO. Det blev en fantastisk dag på sjön!

DSC01448

Raukar på Fårö.

DSC01452DSC01454

Fin dag på sjön!

DSC01456DSC01455

Högläsning (Elis tog inte av sig pyjamasen på hela dagen), och Tim gjorde legofilmer med en ny app som han har hittat. Detta gav sysselsättning i många timmar! Killarna trivs när de får pyssla, spela, bygga lego och se på film (gärna i pyjamas) hela dagen.

DSC01462

Natten blev också väldigt fin, jag hade vakten fram till tolv och killarna satt och tittade på film tills batteriet i datorn tog slut då kom de upp i sittbrunnen i pyjamas och filt och så läste vi Harry Potter tills solen gick ner och det var för mörkt för att läsa. DSC01482

Det var fin segling hela natten och vi gjorde mellan 5 och 7 knop på ett lugnt hav. På morgonen vred vinden emot oss och ökade så de sista fyra timmarna blev det motorgång med revad stor som stödsegel och lite mer sjö att stånka sig igenom.

Efter drygt 24 timmar var vi framme på finska Utö och tog fram skumpan, vi har ju faktiskt bröllopsdag!

DSC01488DSC01491

Sen blev det en lugn dag med en liten promenad och vila ombord. Det är en liten mysig ö med ca 40 bofasta och en liten affär som är öppen året runt.

/Malin