Wladyslawowo N54 47 E018 24

Vi lämnade Leba efter att ha bunkrat diesel, vi har nu bunkrat två gånger på resan och börjar få lite koll på hur mycket vi förbrukar per timma. Idag bunkrade vi 78 liter och på det har vi kört 42 timmar.

Leba - Wolo 002

Dagens seglats började som de senaste med lätta vindar, vi rullar ut storen och driften. Efter en stund dukar vi upp lite god frukt till mellanmål.

Leba - Wolo 004

Vi får efterhand mer vind på oss, vi spirar driften och saxar storen. Sedan drar jag mig till minnes vad Bengt på Albatross Segel sa vid vårt första möte, om man sedan rullar ut focken och skotar den hårt så rullar det inte så mycket. Väldigt nyfikna så skrider vi till verket och rullar ut focken och blir väldigt imponerade av effekten, hur stabilt som helst.

Leba - Wolo 010

Vi äter lunch under gång idag, vinden har tilltagit och vi har nu vind på 10-12 m/s och vi har rullat in allt utan storen. Vi toppar 10,4 knop i en surf på bara storen, Mea är hur skön som helst att segla!! Idag har vi lärt oss massor om hennes egenskaper!

Leba - Wolo 012

Äntligen kan vi fortsätta med högläsningen av Harry Potter!!

/Tobias