Ustka N54 35 E016 51

Dagen börjar lite plötsligt då grannbåten kastar loss med kommentaren “skall ni öster ut får ni gå med sex knop för att hinna”, detta sa han 20 minuter innan bron öppnades. Vi fattade snabbt att vi måste kolla upp vad han menade , antagligen något skjutfält. Jag går upp till hamnkapten och får till svar att det är ett skjutområde en bit bort som endast är öppet mellan 14 och 17 för passage, puh! Ingen panik i väg alltså! Vi väljer att ligga kvar till kaj och utnyttjar tiden…

Darlowo-Ustka 001Darlowo-Ustka 002

…med att trampa iväg en en riktigt turistfälla. Kul hade vi och efter en timma var vi redigt trötta i benen.

Darlowo-Ustka 004Darlowo-Ustka 008

Vi hann med en tur till stranden också!

Darlowo-Ustka 011Darlowo-Ustka 017

Väl på väg så får vi till en början segla med enbart storen för att inte komma fram för tidigt till skjutfältet. Inne i området ser vi stridsvagnar stå uppställda på stranden, inte utan att man känner viss oro. Inne i det nu tillåtna skjutfältet, nr 6, fanns ett litet område, 6a, som vi hade fått uppgifter om att det skulle vara ok för passage. Men när vi kom in i det blev vi uppropade med vår position och ombedda att ta oss ut ur området!

Darlowo-Ustka 018Darlowo-Ustka 020

Väl framme och förtöjda i Ustka klipper Malin killarnas hår i väntan på Göran och Kerstin. De dyker upp planenligt på kvällen efter en bra resa från Göteborg. Killarna blev som tossiga när de kom på kajen.

/Tobias