Karlshagen

Vi satte segel utanför hamnpirarna och det har varit fin segling hela vägen. Besättningen var dock lite trött och trögstartad idag,

Lauterbach - Karlshagen 001

men efter ett tag var alla igång och tyckte det var riktigt roligt! Tim som tycker det är läskigt när det lutar kom på att sitta på läsidan med fötterna i vattnet är ju jätteroligt! Elis har också hunnit med att måla lite under vägen.

Lauterbach - Karlshagen 005Lauterbach - Karlshagen 008

När vi kom fram till Karlshagen visade det sig att det var som vi misstänkte, både stan och sandstranden låg en bit bort (vi har numera endast hamnguider på tyska, och eftersom vår tyska är i princip obefintlig så tittar vi på bilder och gissar lite ord och hoppas på det bästa när vi kommer fram). Men beslutsamt packade vi den lilla röda vagnen och tog sparkcyklarna och gav oss iväg mot stranden.

Lauterbach - Karlshagen 012Lauterbach - Karlshagen 018

Det var en jättelång fin sandstrand med lite marknadsstånd, restauranger och karusell. Efter bad och lek blev det en pizza också för att orka gå hela vägen tillbaka. På tillbakavägen började himlen mörkna och vi hoppades att vi skulle hinna hem innan regnet kom eftersom vi hade lämnat luckor öppna i båten. Vi hann tillbaka, men när regnet väl kom var det både ösregn, åska och hagel!

Nu är vi på insidan av ön Usedom, här går en smal led som leder ner till ett innanhav som heter Stettiner Haf. Gränsen mellan Tyskland och Polen går igenom det innanhavet. Imorgon är planen att fortsätta ner till orten Karnin (fortfarande Tyskland), vi ska pricka in två broöppningar på vägen och en del av sträckan är inte bara smal utan ev ganska grund också. Enligt en guidebok (på svenska) rekommenderar de inte att man går där med mer än 2 m djupgående men enligt sjökorten ska det gå bra, och enligt de vi har frågat borde det också gå bra.

/Malin

© Copyright Meadiva, All rights Reserved. Written For: MeaDiva

2 tankar kring ”Karlshagen

 1. tord

  hej, det har varit kul att följa hela bygget av er båt och även era äventyr, himla kul!! För egen del skulle det bli ännu roligare om ni kunde lägga till lat/lon var ni ligger så kan man enkelt söka upp det och se på sjökorter var ni är 🙂

  lycka till och fortsätt er berättelse

  Med vänlig hälsning, tord

  Svara
  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej, vi skall jobba på det! Vi funderar på en karta men det är lite svajig uppkoppling i dessa trakter så vi har svårt för att administrera bloggen härifrån!
   /Tobias

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.