Wiek, Rugen

När vi vaknade var det helt vindstilla och vi startade och åt sen frukost i sittbrunnen på vägen.

Wiek 002

Större delen av dagen har varit solig och vindstilla och vi har kört för motor i en för oss annorlunda led. Sundet mellan öarna där vi har gått är rätt så brett men leden med lite djup är jättesmal så man åker i en djup ränna mitt i det grunda havet. Det är ordentligt och tydligt markerat och det finns flera leder i olika riktningar med korsningar emellan. Det gäller att hålla ordning på rött och grönt när man svänger in på en annan led som har en annan riktning!

Wiek 004

Farleden är 3-6 m djup utom på ett ställe där det plötsligt gick väldigt trögt….. 1.8 m på lodet (vi sticker 2 m) men sen blev det snabbt 3 m igen och vi kom vidare!

Framme i Wiek kom tysk polis och ville se våra pass. Vi gick och hämtade dem och de var nöjda och glada och trevliga att prata med. När vi berättade att vi skulle vidare mot Polen sa de att vi får nog räkna med att få påhälsning av polska gränspolisen eftersom de kontrollerar lite mer än vi här i Tyskland. Vi tyckte detta nästan var lite komiskt eftersom de kom fram till oss ca två minuter efter vi hade förtöjt….

Morgondagens rutt planeras.

Wiek 007

Tim har läst upp sin senaste berättelse.

Wiek 008

Det blev en fin kväll med en kvällspromenad som slutade med en pizza, och sen ett kapitel av Harry Potter som var ruskigt spännande!

/Malin

7 tankar kring ”Wiek, Rugen

   1. Reidar Stolt

    Tänkte fråga: Ni har ju en Garmin-plotter har jag förstått. Ni hade 1,85m på ekolodet. Är givaren en Garmin (Airmar)? NMEA2000-givare? I så fall vilken?
    Anledningen att jag frågar är att jag har problem med min Nexus-givare. Den visar ofta ingen ting och aldrig under 2m. Garmin som har supporten på Nexus har inte svarat på vad som är fel, på en hel månad. Kontaktade supporten 4/5 och väntar fortfarande på svar.

    Funderar nu i stället på en NMEA2000-givare.

    1. Meadiva Inläggsförfattare

     Hej, det är en Airmar DST200 enligt ”device List” på nätverket. Den ger bara djupet och är inget ekolod i den bemärkelsen att du kan se bottenbeskaffenhet mm.
     Det är en kombigivvare med logg, lod och temperatur.¨

     Du har inte råkat ställa in någon kölkompensation som spökar för dig! De byter datasystem på Garmin har jag förstått då det har varit lite si och så med respons från dom under våren!
     /Tobias

     1. Reidar Stolt

      Ok. Var i skrovet är givaren monterad och vilken vinkel uppskattar du att det är där?

      Garmin har tydligen flyttat från Göteborg till Danmark.
      /R

      1. Meadiva Inläggsförfattare

       Hej,
       givaren sitter strax för om masten och vinkeln är i det närmaste noll. Vi slipade lite i plasten för att få det så.
       Garmin har lager i Danmark men annars är de väl kvar i Sverige. (Billdal tror jag)
       /Tobias

Kommentarer är stängda.