Heiligenhafen

I morse gjorde vi i ordning wraps för att ha en färdig lunch under gång, det slutade med att vi åt dem i lugn och ro vid kaj när vi kommit fram, men det visste vi ju inte då.

Marstal-Heiligenhafen 002

Dagen började med en del vind och ganska mycket sjö men ett pärlband av båtar lämnade Marstal samtidigt som vi. Marstral var första hamnen där det var svårt att hitta en plats, det är ju långhelg och många tyskar och danskar är ute och seglar. Annars är det rätt glest i hamnarna så här på försäsong. 

Marstal-Heiligenhafen 004Marstal-Heiligenhafen 006

Vindstyrkan gick upp och ner under dagen, men den värsta sjön lade sig efter ett tag och det blev en mycket fin seglingsdag. Dagens snittfart blev drygt 8 knop, och även idag har vi haft sol och medvind. Det är så man seglar som en Diva!

Så dagens segling gick fortare än vi hade räknat med (detta har hänt förut så vi börjar lära oss) och därför blev det inte lunch förrän vi kom fram.

Marstal-Heiligenhafen 007Marstal-Heiligenhafen 009

Elis vilar i en annorlunda ställning. När vi hade gissalekar på saker ombord och man skulle svara med förut, akterut, styrbord eller babord ställde killarna upp muggar för att hålla ordning på vad som är vad….

Vi hissade tysk gästflagg och kom så fram till Heiligenhafen.

Marstal-Heiligenhafen 014

Vi hittade en rolig lekplats och gick och tittade på en massa kitesurfare på stranden. Det blåste nästan 15m/s så det gick undan för surfarna!

Marstal-Heiligenhafen 018Marstal-Heiligenhafen 020

Sen blev det en promenad på stan, lördagsgodis och en fika i en sån här rolig solstol. Vi åt en sorts pizza med äpple på, en ny upplevelse!

I morgon har vi beslutat att ligga kvar och ta igen lite skolarbete, tvätta, shoppa och lite båtfix. Sen har vi två ganska långa dagsetapper framför oss innan vi är vid Rugen. Prognoserna för imorgon säger ganska mycket vind och lite mindre, under 6m/s, de följande dagarna. Det blir bra!

/Malin