Lanternhus och limmade luckor i förpiken.

IMG_8552 IMG_8553

Idag har vi funderat på monteringen av lanternorna, alla dessa beslut….efter ett tag så kommer vi fram till en lösning..

IMG_8566 IMG_8582

…och pappa kan jobba vidare. Vi har även klurat en del på var vi skall montera autopilotens kontrollpanel men vi finner inte någon bra lösning.

IMG_8554 IMG_8555

Arbetet med detaljerna på luckorna går vidare, vi har gjort ramträt för smalt (40mm) så vi måste sätta ett litet bleck på varje lucka för att få skydd mot låskolven. När det är gjort…

IMG_8556 IMG_8557

…på alla luckor så går jag ut och limmar dit dom. Dessa skall vara i förpiken, jag börjar med den övre på babordssidan och det går bra, den undre…

IMG_8559

….kan jag inte sätta några tvingar på men den sitter bra ändå.

IMG_8560 IMG_8561

Den stora garderobsluckan på styrbordsidan kräver lite extra kärlek, det visar sig att luckan eller skottet är lite snett så för att den skall ”slå” ordentligt så måste jag släppa ut nedre hörnet två tumstocksbitar.

IMG_8562

För att ha kontroll över limningen av denna lucka så skruvar jag fast karmen mot skottet. Det funkar och glappet i nederhörnet skall antingen fyllas med en träkil eller bara sika. Jag tror aldrig att man kommer se denna nödlösning, lova att ni inte säger det till någon 😉

IMG_8576 IMG_8577

Så här blev de luckorna i förpiken!

Idag sa jag till pappa att det var första dagen på riktigt länge som jag inte tyckte det var roligt, har ingen förklaring till den känslan men det kändes helt enkelt inte kul dag!

/Tobias