Ljuslist och lite NMEA nätverk

IMG_7148

Efter en förmiddag med undanplockning av julen så tog vi en promenad i det fina vädret, Bergs Cafe hade öppet så det blev en fika innan…

IMG_7149 IMG_7150

…arbetsbyxorna åkte på. Jag började med en liten insats i verkstan och sågade ut vad som skall bli ljuslister i förpiken. Jag använder virket i de stommar som varvet skickat med och klyver av den runda biten nederst på varje stomme. Det räcker dock inte i längs så jag…

IMG_7151 IMG_7152

…snedsågar för att kunna skarva ihop två bitar.

IMG_7153 IMG_7154

Jag använder bänken som limplats, en tejp under skarven gör så att det inte fastnar i bänken. Nu får det sitta på tork tills i morgon!

IMG_7157 IMG_7158

Resten av dagen spenderar jag i akterstuvarna och kopplar ihop NMEA Nätverket, jag får det till att fungera och känner mig väldigt glad. Listan i displayen till vänster är de enheter som är uppkopplade i nätverket, de som syns är EmpirBus systemets olika delar. Efter en stund fick jag fram en position också 🙂

IMG_7159 IMG_7160

Det blir några T-stycken för all elektronik kring styrplatsen. Plotter, Autopilot, Multi-display, GPS-antenn, motorinfo samt en till brytarpanelen i Empirbus systemet.

/Tobias