Efterlysning

EBV121

 

Jag sitter och funderar på sjövattenintaget och dess förgrening till de olika förbrukarna (de är toaletten, spolning på däck samt grovdisk). Det känns inte riktigt bra att ha pumpar under vattenlinjen direkt kopplade till bottenventilen. Det blir för många svaga punkter helt enkelt, känner jag mig/oss rätt så kommer vi slarva med att stänga bottenventilen när vi går iland en kort sväng.

Då har tanken kommit upp på en elektriskt styrd ventil som stängs när vi trycker oss iland på EmpirBus systemet.

Nu till min fråga, är det någon av er läsare som har erfarenhet av dessa produkter? och var man kan finna dom? (Jag hittar bara en från Vetus och den innehåller en massa lull lull som kostar extra)

/Tobias

30 tankar kring ”Efterlysning

 1. Joachim Lindgren

  Sjöräddningssällskapet använder Vetus ventiler i sina båtar och min erfarenhet av dessa är att de fungerar riktigt bra. Fungerar dessutom riktigt bra att styra med EmpirBus.
  Jag har dock inte lyckats hitta något liknande av något annat fabrikat.

  // Joachim

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Tackar för den infon, har ni deras grejer i era båtar så är det ju testat ordentligt! Stänger systemet ventilerna när ni lämnar båten och går hem? Jag har inte heller hittat något, finns lite för landsidan med de går på 220v…
   /Tobias

 2. Alex

  Jag skulle nog köra med en manuell kran. Ju mer el grejor man har ju mer el kan strula. Jag skulle iallafall dubblera med först en manuell kran och sedan en el kran.

  Mvh // Alex

 3. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Det är ju fina grejer men den fanns inte som vanlig kulventil, lite märkligt kan jag tycka! Jag tackar för tipset trots allt!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.