Luckor klara för lackning

IMG_7084

Det återstod ju två luckor att limma i går så det fick bli dagens första insats i verkstan! Sedan uppstod ett litet vakuum då jag inte visste riktigt vad jag skulle gå vidare med! Efter säkert 30 sekunder funderande så gick jag vidare….

IMG_7085 IMG_7086

…med att göra luckor och ramar redo för lackning. Jag slipar runt om på alla ”platta” ytor med maskin innan jag fräser av ytterkanterna med en radiefräs på 4 mm, innerkanten mot luckan dövas bara med sandpapper.

IMG_7089 IMG_7090

Därefter skall jag såga falsen som skall överlappa befintligt hål ombord, för att jag inte skall vicka till och få ett fult sågsnitt så sätter jag dit min hemmagjorda presshjälp. Det funkar bra och…

IMG_7091 IMG_7092

…falsen är snart klar men jag mäter och tänker dock lite fel så jag får justera med en omgång extra i sågen!

IMG_7096 IMG_7097

Första luckan prövas på plats ombord, det kommer bli fint med lite lack på!

IMG_7098 IMG_7099

Jag fortsätter med nästa par ut och denna gången blir det luckorna under spisen och kylen!

IMG_7100 IMG_7102

Tillvägagångssättet är det samma! De passar, tjohoo!

IMG_7105

Pappa kopplar vidare och skrattar så fort jag tar fram kameran! Vi avslutar dagen med en kopp..

IMG_7106

…och lite funderingar på installationen av plotter och autopilot!

Tack pappa för idag, och alla andra dagar också!

/Tobias

158 tankar kring ”Luckor klara för lackning

Kommentarer är stängda.