Belysning i förpiken och sista jalusiluckan limmad

IMG_6955 IMG_6956

Pappa bara skrattar åt mig när jag tar fram kameran…nu har vi bestämt var kojbelysningen i förpikskojen skall sitta.

IMG_6960 IMG_6961

Efter en kort stunds diskussion så hade vi även bestämt och markerat hur belysningen över bordet i salongen samt över diskhoarna skall monteras, gula tejpbitar markerar platsen så pappa kan jobba vidare!

IMG_6944 IMG_6945

Själv har jag fortsatt med luckorna och samtidigt kommit till botten på mitt virkeslager, jag skulle köpt lite till sist så det blir till att komplettera lite. Nu gör jag fräsningen till jalusierna på ett nytt sätt och markerar med linjer som referens istället. Jag har en testbit bredvid så jag förstår hur jag skall markera på varje bit.

IMG_6947 IMG_6946

Jag gjorde en lista i excel som kommer väl till pass nu, den ger mig rätt mått utan större risk för felberäkningar. Jag drar en linje för…

IMG_6949 IMG_6950

….varje fräsning jag skall göra. Jag drar även lite referenslinjer på snedden som markerar åt vilket håll fräsen skall vinklas på varje bit. Det flyter på bra…

IMG_6951 IMG_6952

…och snart återstår bara mittbiten men även den blir bra och jag inser att jag borde gjort så här från början då jag har nu bra koll på förloppet, men man lär sig efter hand 🙂

IMG_6953 IMG_6954

På denna luckan som skall vara i förpiken på styrbordssidan har vi valt att lägga en mittpost på då den är placerad precis bakom sittplatsen i hytten. Vi misstänker att det finns risk för att man i sjögång skulle råka ramla och slå i luckan med knäckta spjälor som följd.

IMG_6963 IMG_6964

Mittposten fräses in i ramen och limmas…

IMG_6965 IMG_6966

…sedan ihop med allt annat.

IMG_6967 IMG_6969

Spjälorna kapas av i färdig längd och slipas var och en för sig!

IMG_6970 IMG_6972

Sakta växer det, men efter ett bra tag så är ena halva fylld och slipandet fortsätter….suck! Många bitar är det!

 IMG_6979 IMG_6981

Jag fick kalla in Malin för att hjälpa mig då jag trots noggranna förberedelser missade en sak som gjorde att jag fick lite för mycket stress utan hennes hjälp!

IMG_6982

Nu ligger luckan på sågen limmad och klar! Inga mer jalusiluckor 🙂

/Tobias