El, igen…

IMG_6404

När jag inte kommer åt och se ordentligt så brukar jag använda kameran och fota, idag kom den tekniken väl till pass när jag skulle se hur kabalget till isolationstransformatorn ska sitta.

IMG_6406 IMG_6407

Kopplingarna till Multin (laddare/inverter) sker genom två handskar, en för AC in och en för AC ut, som inte klarar av att klämma elslangen men vi löser det genom att dra vanlig kabel men ett hölje på och sedan på med elslangen

IMG_6408

Här skall handskarna in, de sitter inte fast riktigt bra tycker jag så jag säkrar upp det hela med ett par buntband.

IMG_6409

Längre kom jag inte innan Jörgen kom förbi, vi hade planerat ett möte inför morgondagens övning på jobbet. Mötet var trivsamt och resultatet blir en bra ”torrövning” i morgon.

IMG_6412

Jag testar lite att dra in slangen i skåpet, funkar bra! Nu skall vi bara få tag i en kontaktor så vi kan koppla ihop det och driftsätta det! Kanske kan de ske innan veckan är slut!

IMG_6413 IMG_6414

Pappa jobbar vidare med övriga installationer, uttagen i förpiken är klara, även akterhytten.

IMG_6415 IMG_6416

För att underlätta montage av dubbeluttag så har pappa skapat sig en borrmall! Den syns kanske dåligt den är på kortet till vänster. Bilden till höger är uttagen i lillhytten. Varje uttagsgrupp består av ett USB samt ett 220 voltsuttag.

/Tobias

11 tankar kring ”El, igen…

 1. Reidar Stolt

  Läste om dina USB-uttag. Har själv köpt sådana runda som man sätter i ett cig-uttag fast jag har gjort fast installation. Dels på 2,1A och även på 3,1A från USA. Alla har haft svårt att ladda en IPad.

  Vad har du för uttag och hur många A ger de?

  / Reidar

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vi har köpt Båtsystems som laddar med 1 A, i minsta laget för en iPad men är ok för telefoner och annan utrustning. Vi kommer har inverter som gör det möjligt att ladda via 220 även till sjöss.
   /Tobias

Kommentarer är stängda.