Bäddmadrasser, motorskydd, innerramar, stormförtöjning och lite snickeri äntligen!!

IMG_5592 IMG_5593

Malin har idag kapat till bäddmadrassen till akterkojen, vi prövar med att vika in det överblivna tyget tills vidare.

IMG_5594

Eftersom vi tänker ta en längre tur med killarna under någon helg inom kort så behöver vi ett tillfälligt skydd så de inte riskerar att fastna i remmarna på motorn. Nu kan de på ett säkert sätt vara nere i båten under gång.

IMG_5597

Efter omsikning av luckorna behöver innerramarna justeras lite på djupet. Jag skär med en vass kniv i den tunna plasten och för hindra det från att skära snett lägger jag tummstocken som ett skydd.

IMG_5600 IMG_5601

Dagens eftermiddagspass resulterade i en stormförtöjning, rörelsen i hamnen var såpass kraftig så det var inte så roligt att vara ombord och greja. Jag gick hem och….

IMG_5602 IMG_5603

…påbörjade ett litet lagom snickeri. Vi skall installera ett gaslarm med fjärravstängning till och dess kontrollpanel behöver en liten distansram för att vi inte skall behöva göra så stort hål i skottet där de skall sitta. Kapar av en lagom lång bit som jag hyvlar och ….

IMG_5604 IMG_5605

…klyver till fyra listbitar. Girar dessa i hörnen för att slippa synligt ändträ.

IMG_5606 IMG_5607

Som vanligt torrlimmar jag, dvs jag testar utan lim först och sedan på med skyddshandskar och på med polyuretanlim. Sätter det hela i press och tittar nog så det inte glider i hörnen.

IMG_5608

Återstår lite arbete innan lackning men limmet måste torka innan jag fortsätter.

Idag var nog första dagen på länge som jag känt ett lite sug av att greja, det känns bra att äntligen finna lite lust för att fortsätta!

/Tobias

29 tankar kring ”Bäddmadrasser, motorskydd, innerramar, stormförtöjning och lite snickeri äntligen!!

 1. Roger

  Hej!
  Tänkte höra varför du använder polyuretanlim istället för vitlim? Jag snickrar själv lite för hemmabruk och har alltid använt vitlim men å andra sidan har jag inte snickrat för fuktiga miljöer. Är det för fukttåligheten eller att det fyller ut bättre?

  Tack för en bra och intressant sida, har läst allt! 🙂

  /Roger

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej Roger!
  Den främsta anledningen är fuktbeständigheten som polyureatanlimmet har, sedan är det ju lite fyllande vilket inte är fel ibland.
  I många fall hade det absolut funkat med vitlim men varför chansa…med lite planering så gör den längre torktiden inte så mycket. Ett par latexhandskar skyddar mot kladdet som är oundvikligt vid limning med p-u lim. P-u limmet har en bättre hållfasthet också!
  Kul att du läser, det är trevligt att höra att någon har nytta av allt jag skriver…

  /Tobias

 3. Roger

  Ok, tack! Skall testa PU-lim. Har tänkt testa lite böjlimning och då kan det nog funka bra, såg att du använt det när du böjlimmat.

  /Roger

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vid böjlimning tycker jag PU-lim är kanon då de har bra öppentid, det blir inte så stressigt att få allt på plats! Jag rekommenderar engångshandskar vid limning, man blir alldeles svart av limmet!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.