Pentryskåp, hajfenor på plats, lite meck på toaletten samt en badstegelåda.

DSC00055  DSC00056

Pentryskåpets bottenskiva grovsågas för att justeras in på plats ombord. Dragpassaren kommer väl till pass. När den är justerad efter skrovet…

DSC00057  DSC00061

…ställer jag laserpasset efter den tänkta linjen och markera. Sågar sedan efter linjen och gör ytterligare lite justeringar innan jag är helt nöjd med resultatet. Ovan spisen skall skåpet gå in lite så där sågar jag ett snitt 60mm innanför kanten för att sedan….

DSC00062  DSC00066

…med hjälp av en styrkloss och japansågen såga in till linjen. En hög kloss ger bra styrning så det håller sig i vinkel och hindrar även bladet att fara i väg. Nästa steg är mellanväggarna som jag har för avsikt att fästa i ”taket” ordentligt.

DSC00067  DSC00068

När skivorna tillpassade så fräser jag in lite dominobrickor vilket gör det möjligt att sätta ihop det utan lim för att testa. Går ombord och….

DSC00069  DSC00071

…testar på plats. Som stöd och höjdmått använder jag mig av en skiva som håller sig upprätt med hjälp av en tving. Jag kan inte använda vattenpass när jag bygger inredningen utan använder mig av andra referenser, bänkskivan i detta fallet.

DSC00065

När jag ändå är igång så gör jag samma procedur på navigationsbordet. Här är höjd måttet på skåpet anpassat efter en pärm.  Sedan kom pappa…

DSC00072  DSC00077

….och vi skulle göra ett tredje försök att montera hajfenorna. Denna gången skär inga muttrar och fenorna är snart på plats, puh!! Skönt är det!

DSC00074  DSC00095

Svärföräldrarna kom förbi i kväll, de åkte på jobb direkt….svärmor tog hand om killarna och svärfar fick spackla och slipa lite i akterhytten. Nu är det klart även där. På bilden till höger syns badstegsprojektet, lådan är plastad och godkänd så nu tar Göran hem den och fortsätter processen.

DSC00076

Nu kan jag äntligen börja återmontera toaletten. Börjar med isoleringen i skarven mellan skrov och däck för att sedan gå vidare med septiktankstömningen. Tillsammans med svärfar funderar vi ut var bottenventilen till tanken skall sitta. Märker upp var hålet skall vara och…

DSC00078  DSC00079

…borrar ett pilothål. Byter borr och borrar från insidan med ett grövre borr som är stort nog för hylsan som vi skall dra fast den med. Det krävs en del slipning med slipstift innan vi kan…

DSC00080  DSC00085

….borra från utsidan för genomföringen. Laminatet är ca 9 mm så vi bedömmer det tillräckligt tjockt att fästa genomföringen i. Slipar även upp för jordbrickan som följer med enligt amerikansk standard.

DSC00092  DSC00093

Kvällen avlutas med att alla hål vi gjort får sig en omgång färg, en tejp på utsidan förhindrar rinn.

Skickar även idag med uppmaningen att ni skriver en rad i vår gästbok!

/Tobias

 

34 tankar kring ”Pentryskåp, hajfenor på plats, lite meck på toaletten samt en badstegelåda.

 1. Reidar Stolt

  Hej!
  Såg på en av bilderna, placeringen av gasolkranen till spisen.
  Detta är ingen kritik utan mer en fundering, för det är lika i min båt: Hur skall man komma åt att stänga av med spisen på plats och kanske med en flammande låga?

  Jag har också elektrisk avstängning på tuben. Men kranen vid spisen borde sitta vid sidan om. Men hur?

  /Reidar

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Detta kan man klura på. Det man skulle kunna göra är ju att montera ventilen längre fram under spisen på ena sidan så man når den (om plats finns) men om jag minns rätt så finns det en begränsning av slanglängd på gasolen. (Orkar inte kolla detta nu)

   Annars kanske man kan nå in under och komma åt.
   Brandfilt skall finnas nära till hands om en situation uppstår!

   /Tobias

Kommentarer är stängda.