Förpiken nästa klar och pappa har varit tuff idag!

IMG_6054  IMG_6055

Styrbordssidans yttre takskiva var det första som jag började med idag, därefter var jag ganska nyviken på hur det skulle funka att klistra upp matta direkt på ospacklad plast. Har läst någonstans att man ibland kan se strukturen igenom men det verkar inte så!

IMG_6058 IMG_6060

Runt luckan går det inte att göra en hel bit så det får bli en skarv i hörnet och har fått hjälp av mamma att sy några band i vinyl som täcker skarven.

IMG_6061  IMG_6062

Tejpar upp remsan med dubbelhäftande tejp och sedan får den hjälp att hållas på plats av innertaket.

IMG_6063  IMG_6066

Den ena takskivan blev ju inte så bra och passade dess utom inte….så beslutat att gör om den blev ganska lätt trots allt. Använder den gamla som mall och sågar ut en ny skiva….

IMG_6077  IMG_6078

…som jag klär och monterar ombord. Därefter sätter jag hyllkanterna på plats med hjälp av….

IMG_6080  IMG_6081

…en kul grej som jag köpt på Bauhaus för länge sedan som gör det lätt att skapa skruvförbindningar i så kallade ”pocket holes”. Väl inställd så borrar man…

IMG_6082  IMG_6087

..och vips har man ett skruvhål på skrå. Detta använder till att stabilisera hyllkanten i överkant. Tyvärr har jag missat att ta kort på det färdiga innertaket i förpiken så det får komma en annan dag.

IMG_6088  IMG_6089

Det sista jag gjorde idag var att tejpa upp lite kom ihåg lappar så jag inte missar att fixa det när innertaken är nere nästa gång.

IMG_6065  IMG_6067

Pappa har varit tuff idag och borrat massa hål i båten, eller åtminstone fyra. Två av dom är till dräneringen i sittbrunnen och för att kunna försänka för flänsen så borrar han med två olika storlekar och slipar bort för flänsen med hjälp av dremmel liknade slipstift. (Tant Ruts fotvårdssverktyg…)

Träskivan till vänster är pappas testskiva där han jobbat fram arbetssättet. Till höger är de färdiga hålen målade och klara så nu saknar vi bara en 48 mm lång hylsa så vi kan dra förskruvningen ordentligt.

IMG_6072  IMG_6075

Pappa har även mätt ut var däcksdräneringen skall sitta både på däck och vid vattenlinjen. Han kom igång riktigt bra med lasern och fick efter en del mätande ut att ”här skall vi borra” och gör det och då skall….

IMG_6084  IMG_6085

….det komma 60 mm från skottet och mitt mellan skruvreglarna. Han är helt otrolig då det var exakt på båda. Kanske låter enkelt men det saknades bra mätreferenser vilket pappa fixat.

Tack för en produktiv dag pappa, du är ovärderlig!

/Tobias