Grabbräcken och lackning

IMG_3129

När jag skulle börja lasta in i bilen kom en granne förbi och tyckte jag såg fundersam ut…jag vet inte hur jag skall få plats med en dörr, maskiner och två barn i barnstolar sa jag! Du kan låna våran bil säger han då! Tack Hans, det kändes mycket bättre att med din bil!

IMG_3133  IMG_3134

Väl framme så slipar jag allt som skall lackas med 340 papper, dammsuger och blåser av med tryckluft innan det läggs in på bänken för lackning. Har köpt en engångsoverall som jag använde idag, jag kände mig som en jättebebis!

IMG_3135  IMG_3136

Det funkar bra att spruta och det torkar fort så det är bara att vända på bitarna och börja om från början så allt blir lackat på bägge sidor. Det jag gjort på dörren pensellackade jag vilket också fungerade bra. Efter en paus med tårta och firande av killarnas kusiner så tog jag en vända till och fick lagt på ett sista lager (hoppas jag).

IMG_5924  IMG_5925

Pappa har idag monterat diverse grabbräcken på däck, även doradoventilerna och dess skydd har kommit på plats idag.

IMG_5929  IMG_5930

De långa grabbräckena som går på rufftaket behöver bockas  lite och efter lite råd från Niklas så sätter han igång. Först med tving och en jigg på bänken och sedan…

IMG_5931

…rätt i skruvstädet med mjuka klackar i städet som skydd. Det funkar nog bäst!

IMG_5932  IMG_5933

Ombord börjar det nu se ut som en båt på däck.

IMG_5934

För att inte brickan och muttern på den genomgående bulten skall sticka ner och riskera huvudskador i duschen (där vi inte har något innertak) så fälls den in och skall sedan täckas över med något. Eventuellt så fyller vi hålet bara med sika, vi får fundera på en lösning.

/Tobias

13 tankar kring ”Grabbräcken och lackning

 1. Pelle

  Tak-rag (klibbduk) innan lack är kanon.. Finns på biltema för typ 49kr för 10st.. Handlade på Lackman i början men dom verkar identiska och varför betala dubbelt upp?! Spring å köp 😉

  Påstår Pelle
  S/Y Splash

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Jag har klibbduk men glömt den hemma idag! Har ju inte lackverkstan hemmavid utan åker till svärföräldrarna!
   /T

 2. Reidar Stolt

  Såg din montering av grabbräcken. Det betyder att bultarna bara sitter i det övre plastlagret!

  Jag brukar göra så här:
  Borrar först hålet för bulten. Sedan bockar jag en spik eller dyligt i 90 gr. och sätter i borrmaskinen. Den bockade biten är kanske 20mm
  Sedan för man ner spiken i hålet och kör maskinen så att distansmaterialet kratsas ur.
  Tejpa undersidan och fyll hålet med Epoxy.
  Efter härdningen borrar man hålet på nytt.
  Nu har man en solid plugg att skruva i och tätt mot distansmaterialet.
  Fungerar även om man vill försänka muttern.
  /Reidar

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vi har funderat på den varianten men kommit fram till att det räcker att det sitter i översta lagret plast, vi har lite urborrningar som vi kikat på och det är ca 7-8 mm tjockt i det lagret. Sedan vill vi inte att det sticker ner och tar utrymme då innerhöjden är viktig (jag är för lång för att hålla på med båtar….)

   Tack för tipset!
   /Tobias

   1. Reidar Stolt

    Ok.
    Men det är ändå bra att på något sätt försegla distansmaterialet.
    / Reidar

    1. Meadiva Inläggsförfattare

     Jo, det skall göras med vit topcoat! Men tack för tipset!
     /T

Kommentarer är stängda.