Autopilotsfunderingar

cf-lg

I morse när jag kände mig lite pigg så funderade jag lite på hur en kommande autopilot installation skulle kunna se ut. Eftersom Garmin och Empirbus har samma kabelstandard samt att jag alltid har gillat Garmins plottrar och produkter så kommer vi att köpa deras grejer.  Läste igenom installationsmanualen och fick rätat ut några frågetecken.

Garmin_GHC10_waypoint_steer_lr_small  garmin-ghc10-remote

Själva autopiloten styrs av en panel, den kan även styras direkt i plottern vid ruttnavigering. Om inte de alternativen skulle räcka finns det en fjärrkontroll.

compact-1-small

 

Vi har ju en Jefa styrning och de har tagit fram en drivenhet som passar direkt på pedistalen, enligt en Garmin säljare på båtmässan så känner man inte av den alls när autopiloten är frånslagen vilket låter bra!

Nu orkar jag inte mer, allt går på sparlåga! Febern kvarstår på Divafeber, 38.2….lite ironiskt är det…

/Tobias

 

6 tankar kring ”Autopilotsfunderingar

 1. Tord

  Du gör helt rätt och väljer Garmin, själv har jag Raymarine vilket jag ångrar var dag 🙂 Garmin har även en klocka du kan koppla ihop med nätverket och få allt information till klockan, tom kan du fjärrstyra autopiloten 🙂

  /tord

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Sedär, låter som du stödjer oss i vårt Garminbeslut! Klockan har jag sett och den har ju en MOB funktion som jag gillar.
   /Tobias

 2. Blur

  Det är viktigt att du funderar lite på hur du skall använda autopiloten.

  Skall du bara köra motor funderar vad som helst, skall du segla i lättare vindar utan sjö så ställs lite högre krav. Skulle du vilja köra lite tuffare halvvindar eller slör i havssjö så funkar tyvärr de flesta ganska kass och man behöver gå upp en nivå i pris och funktionalitet. Framförallt är det gyrokompass + styrenhet som gör skillnad.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Har du någon erfarenhet av Jefas styrning? Vi kommer använda oss av autopiloten som en extra hand under överseglingar, vi har inte krav på att den skall klara tuff segling men kan du rekommendera någon kan vi kika på det!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.