Båtlivet i P4, mera innertak och lite luckor till motorrummet

Skärmavbild 2013-04-01 kl. 20.34.21

Idag var det ju som sagt dags för radioprogrammet Båtlivet i P4 som spelades in ombord, för er som inte hörde det kan finna programmet på deras hemsida och klicka på ljudlänken. Om ni nu vill höra hur jag låter…..

Jag hade ju tänkt att det skulle synas lite på besöksstatistiken men den anstormningen som blev var helt makalös, som mest såg jag 63 besökare online samtidigt. Hur kul som helst!!

IMG_5696  IMG_5697

Efter en lång kväll igår så var jag klar med alla mallade innertaksskivor som jag gjort, mycket spänd på hur det skall se ut på plats så går jag ombord och skruvar upp den första. Det gäller att våga sätta borrmaskinen i vinylen… Vi använder en bricka med täckhatt på för att få dold skruv. Jag vill ju se hur det ser ut med hatten på men inser efter ett tag att hatten sitter hårt så det blir till att använda tång för att få bort den.

IMG_5699  IMG_5700

Det ser bra ut och passar som jag tänkt och nu saknas det bara beklädning på övriga plastytor men det får vänta tills det är varmare och mer klart i övrigt runt om så vi inte skadar

IMG_5704  IMG_5705

Nästa steg är lite lister runt taket i akterhytten, markerar ut bredden på listerna för att få ut vinkeln som det skall sågas med.  Jag jobbar med bredare lister än vad det skall vara…

IMG_5706  IMG_5709

…för att kunna göra lite snyggare hörn. Spackelburkslocket får bli radiemall.

IMG_5720  IMG_5710

Spenderade en längre stund på jakt efter båtbyggarens bästa vän, dragpassaren. Har ju alltid den i fickan eller i närheten men idag var en borta, efter mycket letande hittar jag mina två i fickan på ett annat par byxor samtidigt som pappa kom med två, suck!!

IMG_5714  IMG_5711

Jag blir nöjd med resultatet! Ibland får man sitta ner och drömma lite!

 

IMG_5701  IMG_5703

Pappa har fortsatt med maskinrumsluckorna idag, slipat och gett dom en omgång…

IMG_5721

…olja så det skall samma färg på listerna som skivorna runt omkring!

IMG_5716IMG_5717IMG_5718IMG_5715IMG_5719

Så här ser det ut när Malin testar höjden på sprayhooden…..man kan titta över eller under 🙂

/Tobias