Rensågning av garnering i lillhytten och lite belysning och andra beslagsfunderingar.

IMG_5439  IMG_5440

Innan dagens arbetspass på mitt ”riktiga” jobb så han vi med en stund i båten. Sågar rent garneringen i lillhytten så nu kan den skruvas ner och slipas så den är redo för målning.

IMG_5441

Vi hade en stunds planering tillsammans ombord idag, fick beslutat var/hur vi skall sätta belysningen. Nu kan vi gå vidare och beställa följande av Båtsystems grejer:

9460b    d3

 

Den till vänster vill vi ha 3 st av till salongen samt 1 st till fåtöljen i akterhytten, fast vi vill ha vit skärm, Opal 9460 heter den. Den till höger tänkte vi ha som kojbelysning, Tube D3 heter den.

9475cS  STRINGLIGHT8350

 

Som takbelysning vill vi ha led-spots totalt 4 st över bordet, två på var sida om masten, sedan tänker vi oss även 2 st över diskhoarna och 2 st utanför dörrarna till akterhytterna. Detta vill vi komplettera med ett par strategiskt placerade röda led-spotar för att använda vi nattsegling. Inne i hytterna vill vi ha två likadana men med brytare på.

Vi planerar att sätta ljusslang längs med skrovet, under skåp samt i garderoberna på de ställen som vi känner att det behövs på. Det kommer gå åt ett antal meter

MP-05-112-11_1_1203  MP-05-112-11_1202

Vi har även beslutat vilka lucklås vi skall beställa, de blir dom som vi nämnt tidigare, se här. De kommer från Onmar, de levererar även de dörrtrycken som sitter original i Divorna av senare modell. Nu återstår att hitta luckbeslag till motorrumsluckorna som kräver lite mer stängningstryck.

I morgon blir det till att summera ihop och lägga en beställning.

/Tobias

 

 

 

 

 

42 tankar kring ”Rensågning av garnering i lillhytten och lite belysning och andra beslagsfunderingar.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för tipset, på sikt kommer vi vara i behov av det också men nu till en början kommer vi inte ha någon mast på aktern och sätta belysningen på. På framkant masten kommer det sitta en belysning och även på spridarna så vi får klara oss med det tills vidare.

   Kikade på er hemsida, trevligt! Är ni på väg ut igen på långtur?

   /Tobias

Kommentarer är stängda.