Lite målning, garnering och duschavlopp

IMG_5377  IMG_5378

Vaknar upp med en liten huvudvärk idag så jag tänker att jag skall ta det lite lugnt idag, går ombord och småpillar lite och fick målat lite på toaletten. Lämnar den styrendoftande båten och går in i verkstan…

IMG_5379  IMG_5380

…för att skruva ihop kopplingarna till duschen. Kör med gängtejp och lite Loctite 577 som bonus. Detta får ligga till sig nu tills det är dags att montera ombord.

IMG_5382  IMG_5383

I min strävan om att ta det lite lugnare idag så far jag sedan hem till svärföräldrarna och förbereder för målning. Det flyter på bra och jag hinner även spruta en omgång grundfärg. När jag väl var är igång så gick det fort och blir bra. Jag fick inte lagt upp allt på grund av utrymmesbrist utan det får bli i två omgångar.

IMG_5384  IMG_5390

När jag kom tillbaka hade Pappa, vår stora hjälte, fortsatt med garneringen i lillhytten. Det funkar bra med den kilformade  på den undre delen och vanliga raka på den övre delen.

IMG_5391

Nu återstår garderoben i denna hytten och sedan är detta också redo för målning.

IMG_5385  IMG_5386

Avloppet till duschen är en specialare, har specialformat en däcksförskruvning som passar i hålet och istället för vanlig mutter på insidan så drar vi fast det med slangfästet direkt och detta för att tjäna lite avstånd. Jag kletar en massa sika på och runt den för att få det tätt ordentligt och på gängorna kletar jag mera Loctite 577.

IMG_5387

Nu får sika sätta sig ett tag innan jag vågar röra kopplingen, det skall dit en slangklämma för tätning.

IMG_5389

Min kompis Roland kom förbi med ett avvägningsinstrument som vi skall få låna, vi vill använda det till att föra ut en lodlinje på utsidan skrovet från garderoben i lillhytten.

/Tobias