Ljudexperiment, tvålpump och lite annat!

IMG_5064

Gjorde en upphängning så att jag kan lacka luckorna på bägge sidor samtidigt, sätter krokarna i hålen för skruven till gångjärnen.

IMG_5070  IMG_5071

Tvålpumpens placering vid kranen har varit svår att komma fram till, sitter den till höger om kranen så kommer den i vägen för defrosterfläktens slangar. Vi funderar och kommer fram till att det måste bli bra till vänster om kranen. För att den skall kunna monteras så är jag tvungen att göra ett uttag i listen under.

IMG_5072

Det ser kanske lite i hopträngt ut men det blev bra och funkar nog!

IMG_5074  IMG_5080

Vi hade ju planer på att lägga sylomer under toastolen för att få bort stomljudet från den, gör ett experiment idag och det visar sig att det inte blir tillräcklig bärighet. Får fundera på hur vi skall göra!

IMG_5078  IMG_5077

Dagen avslutas med ett experiment med vår ”ljudkonsult” Ingvar, han kom förbi med en låda bestående av mdf klädd med blyplåt. Innuti lådan ställde vi killarnas CD spelare med en skiva med ”vitt brus” på och vred på till max. Sedan testade vi olika alternativ och mätte med hjälp av en app i telefonen.

IMG_3033

Bästa resultatet blev det med ljudisolering-aluminiumplåt(bör ersättas med blyplåt)-plywood och med en ljudabsorbent i lådan. Vi gjorde en massa mera tester men jag orkar inte redovisa det! Nu skall vi bara ta ställning till om det är värt viken och jobbet att klä motorrummet med tunn blyplåt….för bättre ljudkomfort blir det!

/Tobias

En tanke kring ”Ljudexperiment, tvålpump och lite annat!

  1. Pelle

    Jag skulle vart med… Då kunde jag tagit med min riktiga mic med ljudkort så kunde vi mätt hela registret 20hz -20khz 😉

    (Har ju jobbat lite med ljud en gång i tiden)..

    😉

    Påstår Pelle

Kommentarer är stängda.