Y-rör och lack, det blir nog bra det här!

IMG_3019  IMG_3024

Idag har varit en bra dag, har äntligen fått tag på y-rör till flexslangen. Det krävdes en mindre forskning i Volvos reservdelslager i Bäckebol. Får tacka Anders för stort tålamod och en genuin vilja lösa mitt problem.

IMG_3022  IMG_3023

Det är ett tvådelat Y-rör som man lägger slangen i och pressar sedan ihop det, sitter som berget. Om det är någon som behöver dessa så är Artikelnummret i Volvo system VO990465, bör tilläggas att de återfinns troligast på lastbilssidan. På Volvoskiss markeras de med ett NW mått som heter 13-13-13 och som passar bra till vanlig elslang.

IMG_3021

Hälsade även på Hisingens rör och fick bytt en tvålpump och hämtat fästet till duschen, vi är fortfarande på jakt efter en dusch med avstängning i handtaget, alla tips mottages tacksamt!

IMG_3020

En burk lack och pensel plockade jag upp som det sista på listan idag, är nyfiken på hur detta blir på mahognyn. Få se om jag orkar med lite provlackning nu i kväll!

/Tobias

 

12 tankar kring ”Y-rör och lack, det blir nog bra det här!

 1. Nisse Fernissa

  Ett litet tips med lackningen. Lägg bara det halvmatta som sista lager och ha högblanka under, så får man riktigt djup i lystern. I vart fall gäller detta när man penselstryker, när man sprutar vet jag inte om det är samma.

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej
   Vi tackar för tipset, vår ambition är att få samma yta som det varvet gjort. De kör med samma lack rakt igenom så vi får experimentera oss fram lite.

   Vi kommer bara att pensellacka det som inte sitter i direkt anslutning till sådant som varvet gjort och hoppas på det viset att det inte skall synas någon skillnad allt för väl!

   Nu är det dags att stämpla in för en byggardag!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.