Städdag i verkstan och besök av plåt Niklas!

IMG_5020   IMG_5023

Vi har nytt schema på jobbet vilket innebär att jag ibland börjar klockan 12, idag var en sådan dag så jag hann med att städa i vekstan innan jobbet. Det blir lite pinnar vid bandsågen…..

IMG_5022  IMG_5021

….och en massa grejer på bänken. Nu känns det bättre att komma hem och få fortsätta bygga! Man skall inte underskatta ordning och reda 🙂

IMG_5025  IMG_5027

Vi fick även besök av Niklas som gör vårt peke, vi markerar ut var bultarna i stäven skall sitta. Niklas kommer svetsa på en hylsa så vi kan bulta det från insidan, på detta vis blir det inga synliga skruvar i skenan, snyggt som tusan!

IMG_5029  IMG_5031

Ligger lite poleringsjobb bakom denna ytan, på bilden till höger syns skarven mellan den övre stävskenan och den undre som skall bockas runt kriet.

IMG_5033

Precis innan jag skulle åka så kom pappa in med en lapp med alla hål som tagits mellan akterhytten och stuvfacket, det har blivit några stycken…

/Tobias

21 tankar kring ”Städdag i verkstan och besök av plåt Niklas!

 1. Peter

  X-332 CheXet (skallkroken) har fått ny lack på durkarna idag. Man blir ju så nöjd.

  MENNN.
  Åter igen, man blir imponerad av vad Ni hittar på till Er fina båt.

  Detta Ni gör är faktiskt makalöst och jag hoppas folk förstår Vilken energi Ni har i Ert arbete.

  Vi hörs.
  /pg

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Peter!
   Härligt att det blir bra! Vi kämpar på så gott vi kan och idéerna kommer från alla håll och kanter. Vi har många runt oss som kommer med glada tillrop och lösningar och var vi hittar energin vet jag inte….

   /T

 2. Pelle

  Gött att det går framåt! Hinner ni sjösätta till påsk? 😉

  Skämt åsido – hur ser tidsplanen ut för tillfället??

  Påstår Pelle – som har en lugn kväll i soffan efter en produktiv båthelg..
  S/Y Splash

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Vi hinner nog sjösätta till påsk, vet dock inte vilket år…. 🙂

   Vi resonerar så här, vi har ingen tidsplan utan jobbar på så mycket vi alla orkar, det är en kombination där hela familjen skall må bra!

   Det är ju meningen att projektet skall vara kul även under bygget och det är ju ingen vits att sjösätta och vara alldeles utbränd själv! Som det känns nu har vi hittat en bra balans som funkar!

   Har i och med detta resonemang i bakhuvudet inte gjort någon tidsplan, jag tror att det bara skulle skapa stress och jag har inte byggt så många båtar så jag kan göra en tidsplan som skulle hålla 😉

   /Tobias

Kommentarer är stängda.