Elslang till förpiken, kantlist samt plastning av lucka!

IMG_4633  IMG_4642

Kluriga pappa har idag fortsatt med dragning av elslang, nu tror vi att vi är klara med förpiken….De grova kablarna på bilden ovan är till ankarspelet och de slangarna bredvid är till belysning mm. Nu skulle vi behövt kabelmärkningen, blir till att införskaffa detta det snaraste!

IMG_4634  IMG_4644

Avluftningen till vattentankarna är ju dragen till ankarboxen, där sätter pappa beslaget i en aluminiumkonsol som fästs i däckslbultarna. Blir snyggt som vanligt när pappa är igång!

IMG_4647 IMG_4650

Pappa avslutar dagen med att måla lite grejer ombord, luckan till gasboxen och lådan till motorluften!

IMG_4625  IMG_4626

Själv började jag dagen med att ta loss bänkskivan som suttit i press under natten, börjar med hjälp av en kloss slipa ner så det blir slätt. Därefter fräser jag kanten….

IMG_4627

…och går ombord för att testa, passar bra och blir snyggt! Nu får jag se till att få igång lackningen så något blir helt klart!!

IMG_4629  IMG_4630

I går när jag skulle sova fick jag en idé…en topp till utrymmet bakom toaletten. Hyvlar till en träbit som jag skruvar ihop så jag får tillräcklig höjd. Grovsågar på bandsågen…

IMG_4631  IMG_4635

..går vidare med elhyveln, raspen, handhyveln och till sist slipmaskin med 60 papper i. Får fram en fin form som jag sätter på toppen av det som jag gjorde igår.

IMG_4637  IMG_4638

Gör en liten fals i nederkanten för att jag vill använda botten tillstöd för det hela på plats. Den måste bli tvådelad för att kunna tas loss på ett bra sätt. River och skär till glasfiber och tar ut allt för att plasta ombord det sista vi gör för dagen!

IMG_4640  IMG_4643

Avslutar dagen med att plasta, inser att jag skulle gjort något bättre än att spänna plast över form.en då den buktar sig under mattorna.  Återstår att se hur det blir i morgon!

/Tobias