Sylomer är grejen alltså

Haft en riktigt skön och välbehövlig ledighet över julen. Det var länge sedan jag sov så gott, det är en svår konst att koppla bort bygget men ibland lyckas jag!

IMG_2894  IMG_2895

Vi har en bekant som gillar att göra saker så tyst som möjligt, han har ett förflutet inom skeppsbyggeri och experimenterat en del med ljudisolering i diverse båtar. Det finns två olika typer av ljud ombord, stomljud och luftburet ljud. Luftburet ljud dämpas bra med blyplåt därför funderar vi ju som jag nämnt tidigare på att klä insidan på motorrummet med tunn blyplåt. Nu är det toaletten som ligger i tankarna och därför funderar vi på att klä insidan av motorkåpan med blyplåt….få se om det går!

IMG_2896  IMG_2897

Toaletten är ju en tyst modell men den låter ju ändå…och troligtvis är det mesta ljudet som kommer från den stomljud. För att ta bort det rekommenderade Ingvar sylomer som används till ljud och vibrationsdämpning inom industrin.

Sylomerdämpning toaletten

Denna produkt limmas med fördel fast så inga fasta bultar finns mellan toastolen och skrovet. Det känns ju lite vanskligt att enbart förlita sig på lim därför har jag klurat lite på hur vi skall få fast det hela utan att riskera att toastolen lossnar i en kraftig sjö…

Det får bli några säkerhetsbultar genom skivan som toastolen sitter på och ner under toadurken som egentligen bara är till för att om limmet släpper så stannar stolen på plats iallfall.

Får fundera på detta men det är en lockande tanke att försöka göra toaletten så tyst som möjligt då den är placerad alldeles vid våran hytt!

/Tobias

29 tankar kring ”Sylomer är grejen alltså

  1. Cia och Magnus

    Sylomer var intressant. Vi har problem med ljud från den pyttelilla cirkulationspumpen som sitter i handfatsskåpet på toa. Tänkte ta loss det och sätta fast den med något vibrationsisolerande.
    God fortsättning!
    Cia o Magnus

Kommentarer är stängda.