Dörrgarage redo för lackning samt lite annat snickeri till förpiken

  

Trots att jag tejpar ordentligt när jag limmar blir det alltid lite efterarbete, för att göra det använder jag mig av en Skarstensskrapa som ger god kontroll vi skrapning. Är den riktigt vass skär den fina spån.

  

I hörnet använder jag en kloss med skarpa hörn så sandpappret (korn 120) kommer in riktigt. Slipar i långa tag, man lockas snabbt till att punktslipa på det man vill ha bort men då blir det inte rakt….Ett vasst stämjärn är också bra att använda som sickel (skrapa), känns tryggare att skrapa med ett stämjärn än en sickel som gärna skär snett.

Vinklar stämjärnet och skrapar med ”baksidan” inne i hörnet, med rätt vinkel på handen så kommer man åt riktigt inne i hörnet!

Nu är det vinter, suck för båtbygget men kul i pulkabacken med killarna! Det innebär dock lite logistikproblem. Måste byta skor så fort jag kommer ombord, det blir till att planera jobben bättre framöver så jag inte behöver springa så mycket fram och tillbaka.

  

Fortsatte att såga rent kanten mot skotten vid garneringen idag, gick sådär på första stället. Använde samma plåt och teknik som sist men tyvärr uppmärksammade jag inte att skyddsplåten fått en bula vilket gjorde att det kom för långt ut från skottet. Maskinen har så hög avverkning så det gick fort att göra mycket fel….skit! Det skall ju målas så jag hoppas på att kunna dölja det med lite spackel (fusk men säg det inte till någon…)

  

Som avslutning på dagen gjorde jag två skruvlister till hyllkanterna i förpiken, säkrar listens läge med en skruv innan jag borrar resten av hålen. De här kanterna väljer vi att inte limma fast utan enbart skruva då vi sannolikt tänker oss skåp här i framtiden och då vill vi kunna ta bort dom på ett smidigt sätt. Nu är de också redo för lite lackning, synd bara att jag inte är det….

/Tobias

5 tankar kring ”Dörrgarage redo för lackning samt lite annat snickeri till förpiken

 1. Cia och Magnus

  Vintern är jobbig men lervällings-höstar värre. Snö blir blött men inte så smutsigt. Vi lägger gamla mattor på durken så vi inte förstör dom under tiden vi springer fram och tillbaka. Topcoaten bör man också skydda då den blir väldig repig och smutsig annars.
  Det går fort framåt för dig. Ska bli spännande att se när du kan sätta segel. Någon gång nästa sommar borde det gå med din fart!
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Gamla mattor skall vi också lägga ut, är nog bra som lite isolering över ventiler och bra som skydd.
  Vi hoppas på att komma i sjön till sommaren men ibland känns det trögt och orealistiskt, suck!
  och ibland kännas det bra 🙂 men vi kämpar på så mycket som vi i familjen orkar och sedan ser vi hur långt det räcker!

  /Tobias

Kommentarer är stängda.