Värmesystemet klart att driftsättas mot elpatronen!

Kör lite med hängslen och livrem idag, först gängtjep och sedan lite klet på, det kan ju aldrig skada tänkte jag!

  

Gjorde fyra gummibrickor som tanken sitter mot, varför vet jag inte egentligen men det känns bra. Borrade med 10 mm borr och det passade perfekt till M8 bultarna. Klippte ut med en vanlig sax därav den fina formen!

  

Tanken kom på plats, fick borra upp bulthålen lite då det var lite för tajt att få dit den. Jobbade sedan vidare på värmesystemet och gjorde klart det, det var en del ställen kvar, bland annat i fåtöljerna och stamledningen ut till akterpiken. Våra dubbelklammer tog slut, saknade 1 st….men det finns fler i affären så det får bli till att komplettera en dag!

  

Lägger värmeslangen i en fin böj runt hjärtstocken, tänker isolera och skydda den med någon plastad grunka…får se hur vi löser det!

  

För att hålla i hop slangen skapade jag tillfälliga klammers skruvade på en enkel träbit, detta behövdes för att få en snygg och parallell böj!

Under dubbelkojen har vi nu kopplat ihop systemet och nu är det klart, skall fylla det med totalt ca 30 liter monoetyleglykol med 40% vatten om jag fattat det hela rätt!

/Tobias

 

46 tankar kring ”Värmesystemet klart att driftsättas mot elpatronen!

 1. Cia och Magnus

  Hej!
  Vi har inte isolerat vår slang någonstans. Magnus har tom satt ett element mot det aktre skottet i akterhytten. På det viset blir det torrt i denna kistbänk, tamparna torkar liksom ev segel som ligger där i vänt på användning. Vi är mycket nöjda med det.
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Aha, kanske skall tänka om lite! Vi får fundera på det! Har tänkt oss akterpiken som ett kallförråd!
  Ett trampskydd över slangen borde vi ha!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.