Babords hyllkant tillpassad

Spenderade förmiddagen i skolan och hälsade på i Tims klass, väl hemma kändes det skönt att kunna greja lite ombord för att samla intrycken från dagen!

  

För att kontrollera vinklarna på hyllkanten  mot skottet så gjorde jag en testbit av furu, ställde den på hyllan och det passade bra. Jag  misstänkte felaktigt att det kunde vara lite sneda vinklar men som innan är det byggt med noggrannhet från varvet så det var bara att kapa efter vinkeln. För att inte få urslag på hyllkantslisten så sätter jag en tejp över snittytan, det tar bort risken med flisning nästan helt när man sågar.

  

För att få lite stabilitet och enklare montering gjorde jag en slits i listen, efter det så var det bara att våga kapa i bägge ändar och klämma den på plats. Det blir ju lite jobbigt om jag sågar fel då jag inte har fler bitar på lager…

/Tobias