Drömmar och planering och givetvis lite garnering…

Vi gick tillsammans ut en stund idag då jag åkte hem mellan passen på jobbet, skönt att kunna fundera och spekulera lite tillsammans. Det blir alltid många skisser, denna gången diskuterade vi olika lösningar på innertakets uppfästning.

  

Kikade lite på den skruven som vi monterat garneringen med, det är en 19 mm osthuvud skruv som jag kallar den. Vi hade en massa sådana stående och om man gör en flatförsänkning till den så kan det kanske bli bra. Då ser den ut som om den vore en vanlig försänkt skruv…

  

Fräste upp resten av det framsågade virket idag med god hjälp av Tim, den garneringen som vi fick med från varvet behövde vi modifiera lite för att kunna fräsa en pärla på bägge sidor. Själv var jag på väg att kassera virket men pappa tittade undrande på mig och frågade varför fräser du inte på baksidan….

  

Den lilla kanten sågades bort i bandsågen då jag inte vill ta bort fräsens inställningar, sedan var det bara att köra den igenom fast på baksidan för att kunna få ut pärlan ordentligt.

/Tobias