Skotskena och peke

  

Det gäller att våga kapa, när man väl börjat är det lugnare. Vi kapade från bägge sidor för att minimera risken för olikformhet. Det går att såga aluminium med vanlig såg bara den har hårdmetalltänder.

  

När väl skenan var kapad efter de mått som jag fått från Kalev och de som jag mätte fram häromdagen så gick det lättare att finna ut var de vinklarna som skall svetsas på skall sitta. Niklas näste fast dom först sedan fick jag kolla så det blir så som vi tänkt.

 

  

Sedan svetsade han runt på utsidan, när den var klar fick den vila lite medan den andra svetsades. Sedan tog han insidan, det kommer nog hålla…

  

I väntat på att svetsningen skulle svalna och ”betas” så åkte jag och pappa hem och funderade på nästa steg inför segelmakarens ankomst i morgon. Peket behöver ju vara på plats, en enkel träjigg får symbolisera peket. Det är mycket som skall funka där framme så det blir till att testa innan det skall göras ”skarpt”

  

Ankaret la vi först ovan på peket men det blev för högt, gjorde en kloss som sänkte det till 55 mm under trät i stället och då ser det bättre ut. Pappa som hjälpt mig idag har agerat ankarspel och dragit det upp och ner några gånger. Funkar bra!

När ankaret är uppe så hänger det en bit under så den stegen vi skall längst fram får plats ovanför. Designen fortsätter i morgon, kanske!

Fick ett samtal från Bengt på Albatross Segel idag, jag hann tänka en massa om att han inte kan komma och så men sedan meddelar han att han blir lite sen, ca 30 minuter. Det måste jag säga att det är inte alltid som hantverkare ringer på det viset, ger ett gott intryck och det känns väldigt bra!

/Tobias