Expansionskärl och ackumulatortank

  

Har ritat en principskiss på expansionskärlet och ackumulatortank till värmesystemet, det är en tank på ca 13 liter där vi kommer ha ca tio liter glykolvätska och sedan 3 liter för expansionen som blir på den volymen av system som vi får. Räknade på det och får det då till ca 30 liter totalt.

 

Tanken och värmaren skall sitta i akterstuven på akterspegeln är det tänkt, runt den skall vi försöka isolera bort så mycket ljud som möjligt! Ett litet skåp runt kanske!

/Tobias

 

6 tankar kring ”Expansionskärl och ackumulatortank

 1. Fredrik

  Tobias,

  Jag har i mina tidigare båtar haft en ackumulator tank. Men efter praktiska prov är det mer gynnsamt att reglera värmeuttaget.
  Normal hysteres på en värmare är 85-70 grader, och att sänka temperaturen 15 garder på 13 lite vatten går väldigt fort. Du kanske fördröjer återstaret av värmare 5-10 minuter an kall vårdag.

  /Fredrik

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Vi har funderat mycket på tankens vara eller icka vara, nu behöver vi en stor expansionstank och tänkte då passa på att öka volymen lite, vi har ju vad vi kallar en sommarslinga bestående av VVB och värmefläkt i toaletten som kanske kan ha lite för lite volym utan en exp.tank. Vi skall ta ett snack med en kille till innan vi gör tanken.

  Tack för tipsen!
  /Tobias

 3. Fredrik

  Har du tänkt dig att ha ett öppet eller trycksatt system?

  Vi gick över till trycksatt med planen att kunna installera handukstork.
  Även om vi inte installerat dessa så känns det smidigare.

  /Fredrik

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Vi har tänkt ett öppet system, vi har valt Aldes klämmor istället för slangklämmor så vi kan inte trycksätta det.
   /T

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej, såg inte din kommentar förrän nu, bygget gick bra och ackumulatortanken är monterad och fungerar som den var tänkt.

   //Tobias

Kommentarer är stängda.