12 hål senare

  

Dagen började med städning ombord, alla verktyg togs in till verkstan och lades på sin plats. Ett rejält omtag behövs ibland. Gasolboxen funkar också, viss modifiering behövs dock då hörnet på hyllan är lite i vägen!

  

Arbetet forsatte sedan med att sätta alla ventiler i båten, kontrollhål borrades i mitten så vi inte skulle stöta på patrull någonstans. Har måttat på OperaDivan så vi har lite riktvärden att gå på. Pappa är noggrann och kontrollerade innan vi satte sågen i ruffen.

  

Sågblad klätt med diamantspån funkar bra, hålet i mitten kommer väl till pass då pappa knöt fast frånsåget i en lina för att det inte skulle ramla ner.

  

Många blir det, ger genast ett annat intryck av rymd inne i ruffen.

  

Under tiden som pappa sågade ut hålen i ruffen fortsatte jag med toaletten, tröskeln togs ur formen med hjälp av långa träkilar. Tillpassningen gick bra och det passade så väl som jag hoppats.

  

Durken under duschen har jag funderat mycket på hur jag skall göra, har nu gjort ett test som jag hoppas faller väl ut. Tog 40 mm skumskiva som jag passade till mot botten.

  

Skummade under och på med de tillpassade skivorna, en massa bly får utgöra motvikter. Hoppas att det räcker, det är nog mer kraft i skummet än man anar.

  

När pappa ändå var i gång så gjorde vi fler hål, det gäller att passa på när man ändå vågar… Nu sitter doradoventilen tillfälligt på plats!

De elipsformade ventilerna som finns på Divan ger den karaktär, antingen gillar man det eller inte! Men den syns på ett positiv sätt tycker vi!

 

Avslutar dagens bloggning med ett citat från pappa”här är lika mycket plast som i en 70-tals båt”, det är ju en kommentar som vi gillar men kanske inte varvet som lagt massa plast i onödan….

Nu vaknas det en öl på byn, skall bli gott med en ledig kväll!

/Tobias