Toalettens design klar, det kommer att bli bra!

  

Dagens arbete har bestått i att göra en jigg för handfatsbänken, skruvade i hop två stycken grovsågade skivor som sedan finsågades till färdig form. Håller man vinklarna rätt så linjerar det bra mellan mallskivorna när det väl kommer på plats.

  

Mallen blev 25 cm hög och ger ett bra stöd för ribborna. Ribborna skjuts fast med en dyckertpistol,  det sitter tillräckligt för att vara stöd under plastningen. Tanken är att detta skall rivas inifrån när utsidan är plastad.

  

Nederkanten på ribborna sågde jag för hand i ungefärlig vinkel, längden kapas till sedan. En kapmall på den övre mallskivan och sågning med multisåg gjorde höjdanpassningen enkel. Nu är det bra att man varit noggrann hela vägen.

  

På med toppskivan och testa hur det blir, känns väldigt bra! Vi är nöjda bägge två, vi funderar dock bägge på vad Bernt skall tycka….kommer vara nervös när han ser det på plats för första gången.

  

Gamla sjörkort kommer till användning igen, super att malla med. Lagom styvt och lätt att vika in i hörnen.

Divinycellen passade och sitter tillfälligt på plats, nu är tanken att vi skall fästa den i ribborna från baksidan. Troligtvis skruvar vi men vi får testa och se om det funkar!

/Tobias

7 tankar kring ”Toalettens design klar, det kommer att bli bra!

 1. Cia och Magnus

  Shit va snyggt!!
  Bernt kommer kanske vilja använda er lösning – den blir verkligen bra.
  När vi beställde vår Linjett fanns ingen plan för två kabiner med dusch ännu. Vi pratade med varvet om hur vi skulle vilja ha det, nämligen duschen förut där utrymmet är bäst på höjden men varvet ville inte ha den lösningen som standard då den toamodul de redan hade faktiskt är väldigt bra. De ville bygga på den akterut med en duschmodul helt enkelt. Ritade då ett förslag till Mats om hur vi ville ha duschen. Han tittade på det och hummade lite.
  När vi kom till Adastra första gången var det väldigt spännande att se hur det blev. Det visade sig att det blev precis som min teckning men det var Roffe på Vindövarvet (som vi knyckt rutlösningen av också) som helt oberoende gjort precis en sådan dusch vi ville ha. Han gjorde pluggen till den och Rosättra köpte den av honom.
  Nu är vi väldigt glada att vi inte fick duschen där vi ville först. Vi har ju bara kattlådan, burkoflask-lager och tvätten där. När vi i framtiden duschar får Magnus sitta på bänken medan jag kan stå om jag vill.
  Kul att följa er! Vi seglar vidare några månader till (2-3) innan vi tar upp och bygger vidare.
  Cia o Magnus

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Ja, vi tycker också att det blir bra! Riktigt bra faktiskt!

   Bernt har skissat på något liknande som det vi ritat men så vitt jag vet inte byggt så i någon båt.

   Vi får ståhöjd i duschen men kommer att göra en bänk där också.

   Härligt att kunna segla länge, ser fram emot det!
   /Tobias

Kommentarer är stängda.