Aj aj så får man inte göra…

 

Pratade idag med Gas o Gasolmästarna i Göteborg om mitt problem med flaskorna, förklarade för Kent hur det ser ut och hur lite flaskorna lutar, det svaret jag fick tillbaka var enkelt: Nej, så skall man inte göra…de skall stå rakt upp.

Anledningen är att det kan komma gasol i vätskeform ut i slangen om man lutar flaskan, de kan då bygga tryck i systemet och ge obehagliga överraskningar.

Vi får försöka lösa det ändå, har lite funderingar som jag får ta på plats en annan dag.

/Tobias

6 tankar kring ”Aj aj så får man inte göra…

 1. Cia och Magnus

  En av de absolut mest korkade sakerna med de flesta av våra kontinentalt byggda båtar där det ofta bara finns plats för 2-kg-flaska. Man vill ju ha plats för mycket gasol ombord. Vi har 2 st 5-6 kg flaskor i ankarboxen och det räcker en säsong ungefär. Hoppas ni hittar en bra plats
  Cia och Magnus

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Vi får lätt plats med 5 kg flaskor i utrymmet på bilden men vi skulle vilja ha in pc 10 flaskor, har en fundering som kanske ger oss lösningen. Kan inte förklara men det kommer bilder när jag testat..
  /Tobias

 3. Jan-Olof

  Vad händer då på en seglingsbog med bra tryck=lutning och samtidig matlagning ombord? När man som vi säger seglar reling!
  Har inte haft en tanke på vätska ut i systemet, ska man det?

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Jag skulle inte tro att det är några problem, den marginalen finns i flaskan. Men om man lutar flaskan i grundläget så minskar marginalen och om Murphy är med ombord kan det kanske inträffa och det verkade inte kul…

   /Tobias

 4. måns

  Hej,

  Låter extremt märkligt.
  Vid krängning på 25-30 grader måste man ju få problem med detta resonemang.
  Vore mycket intressant att få besked om vad systemen tål i lutning?

  Måns

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Hej Måns och god morgon!
   Jag tror att marginalen finns vid normal krängning men om man lutar flaskan och lägger krängning på det och om dessutom flaskan är full….då kanske det finns en mikroskopisk risk att det vill komma lite flytande gas ut i ledningen.

   Jag tror att man som leverantör inte vill riskera att hamna i en situation där man ”godkänt” en lutande installation trots att det säkert skulle funka.
   /Tobias

Kommentarer är stängda.