Garderobsbottnar och ett misslyckat försök

När jag lyfte ur min böjlimning ur plugg och form idag så kändes det alldeles mjukt, tog tag i det och vred till och det var ingen styrka alls. Testade nummer två och den var likadan, det var bara att kassera detta experiment. Det har säkert varit för fuktigt för det lim jag använt i och med att jag la det i blöt innan. Har böjlimmat på detta vis innan men då har virket varit tort. Får se det som lärotid och fundera på en annan lösning, vakuumlimning kanske!

  

Har idag gjort bottnar till garderoberna, mallar med styv papp som jag klipper till och häftar i hop. När mallen är klar sågar jag ut i 7 mm skiva som jag med hjälp av en liten hyvel passar in på plats. Slitsarna fräser jag med 8 mm spiralfräs med kopiering mot anhåll, går snabbt och smidigt i en liten jigg jag gjort i verkstan.

  

Tror att detta kommer fungera bra, bottnarna skall få sig ett par lager lack så det blir lättare att göra rent.

Kopplade även ihop lite värmesystem idag samt monterade konvektorerna i fåtöljerna. Har dock missat att beställa de så kallade dubbelklammerna så nu kan jag inte dra mer slang, 200 st har det gått åt hittills. Det är bara att hoppas på att det håller tätt….

/Tobias

4 tankar kring ”Garderobsbottnar och ett misslyckat försök

 1. Cia och Magnus

  Det märks verkligen att du är snickare, blir vansinnigt snyggt – och genomtänkt. Hade varit bättre om du byggt båt först så vi fått lite tips. Får se hur mycket vi får göra om för att få värmecirkulationen att fungera. Vi har ju båten i sjön väldigt länge och bor ombord så mycket vi orkar. Förra året tog vi upp 7 december och då hängde isflaken med i slingen. I år får vi se om vi ligger kvar eller tar upp.
  Cia och Magnus

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Tack! Hade det varit tvärtom hade jag inte bloggat! Det är ert fel detta med bloggen 😉

  /Tobias

 3. Rickard

  Snyggt! Du får väl se vart du hamnar, men jag fick för mig att bloggen skulle kunna bli en fin bok när skutan är klar. Er gata kan väl ha fler författare? 🙂

 4. Meadiva Inläggsförfattare

  Jovars, men vem skulle köpa en sådan bok…
  /Tobias

Kommentarer är stängda.