Mer slitsar och ventialtion

  

Idag har jag gjort färdigt slitsarna i soffan och i lillhytten. Funkar bra och ganska smidigt att göra tack vare inlånade grejer från en kompis som är snickare.

  

För att göra slitsarna använder jag mig av en borrchuck som är förskjuten så borren hamnar helt ute  i sidan, borrar ett hål i varje ände. Använder sedan feinsågen och sågar längs med bordläggningen först, sedan på med distansen och såga sedan det andra snittet. Förhoppningsvis så faller biten bort när man sågat båda snitten, annars får man improvisera, banka och slå lite. Under hela denna process är dammsugaren med, det ryker en del och bränner lite.

  

När hålen väl är gjorda slipar jag kanterna lätt med en sliptrissa, drar ett par tag med en smärgelduk upp och ner för att det inte skall finnas några vassa kanter att sticka sig på.  Smärgelduk håller mycket bättre än vanligt sandpapper på glasfiber märkte jag snabbt.

Har idag lagt en hel del tid på en specifikation på de delar vi behöver till värmesystemet, tack vare OperaDivan som jag  hade ett långt samtal med idag fick vi rett ut de sista frågetecknen på placeringar och antal konvketorer. Många delar blir det…

Har skickat iväg offertförfrågan på delarna, skall bli intressant att se vad den hamnar på.

/Tobias