Riggspecifikation

  

Specifikationerna ovan kommer från Seldéns riggdatabas, de anger mått på befintliga Diva 38ors riggar. Det är en konventionell mast och en rullmast.

Specifikationen ovan är vår rigg, den stora skillnaden är att vi flyttat upp förstagsinfästningen samt använder andra dimensioner på vajern till vanten. Måtten på storseglet är lika på alla tre varianterna.

Det finns säkert många sätt att rigga sin båt på, vi har en ganska klar bild av hur vi kommer vilja segla och tillsammans med Jonas på Seldén samt konstruktören Bernt har vi skapat denna specifikation. De bägge har bra koll och förklarar vad som händer om man gör si eller så.

Klicka här för att komma till ett annat inlägg om riggen

/Tobias

20 tankar kring ”Riggspecifikation

 1. Cia och Magnus

  Klokt av er att inte ha så stor kaltopp om ni tänker långsegla. På L37 är det en 9/10-delsrigg så vi har det bra från början. Tog furlexriggen utan ändringar men kommer att lägga till ett babystag för bättre stabilitet vid behov. Är lite avundsjuk på era dubbla försegelfurlexar. Vi kommer nog skaffa det om 10 år när det är dags för längesegling.
  Kul att följa er då ni verkar kunniga både i segling och”handarbete”
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Tittade runt lite på vår sida och fann denna kommentaren bland skräppost, sorry!
  Det kommer bli bra med dubbla försegelrullar och rullstor!
  Vi kanske ses på längeseglingen!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.