Mera plast o färg

Idag har jag fått målat under vattentanken, på det ena fästet hade plasten helt obegripligt inte härdat alls. Plast från samma blandning har överallt annars där den använts härdat fint. Hoppas på att färgen på gör susen på härningen i plasten också…annars får vi improvisera i morgon.

Hade hoppats på att få klart all plastning idag, med all menar jag för denna gången för det kommer säkert mer plastjobb. Orken tog dock slut och det fick bli förberedelser inför morgondagen istället.

  

Jag river 450 grams glasfibermatta från rullen ca 12 cm bred och skär en remsa ca 2 cm bred  som jag plastar på garneringsdistanserna. Anledningen till den skurna är att jag vill ha mer att skruva i men tycker det är onödigt med så många lager matta över hela listen. Jag lägger på den skurna först och sedan två lager matta över, kladdigt men skoj att plasta.

Vi navigationsplatsen gjorde jag dubbla lister som innebär att det får plats en elslang bakom, hoppas att det blir bra.

Funderade ett tag på om jag inte gjort mer idag och inser att jag färdigställt isoleringen mellan skrov och däck samt monterat garneringslister i akterhytten och navigationsplatsen.

/Tobias, som är riktigt trött och mör i kroppen efter en lång dag i båten.