Ankarbox

  

Surfade runt lite på nätet och fann en smart och tillsynes väl genomtänkt installation av ankarspelet. Bilden kommer från en Linjett som utrustas för långsegling. Vi har samma typ av ankarbox med en hylla som vi skulle kunna sätta spelet på.

Vi har en vän som har problem med sitt ankarspel efter ganska få säsonger så en lösning vore nog att man tar ett spel för ovandäcksmontage och monterar under däck. Det borde ju ge längre livslängd då det sitter skyddat från sjön på ett annat sätt.

/Tobias

5 tankar kring ”Ankarbox

 1. Cia och Magnus

  Hur bärig är er Diva i fören? Linjett 37 är inte så bäriga så har man ett ankarspel i fören och lägger all kätting i boxen dyker den i sjöarna och pendlar onödigt mycket. Det har man löst genom att dra kätting genom förpiken in i salongen där den ligger i kölsvinet.
  Denna Linjett är en 35 som har en bra bärighet i fören och klarar detta.
  Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Mailade frågan till konstruktören Bernt som svarade:

  ”Många Diva 38:or är utrustade med ankarspel i stäven och jag har aldrig hört
  talas om någon som upplevt problem med detta. Skulle möjligen kunna uppstå
  med extremt lång kätting.
  Divan har ju med sin moderna form en helt annan bärighet i stävsektionerna
  i förhållande till ankarboxens placering i jämförelse med en Linjett.”

  Så det får vi tro på!
  /Tobias

Kommentarer är stängda.