Försäkring

Då det närmar sig leverans kommer vi ju behöva försäkra vår båt, vi gjorde en riktig undersökning och kollade med en massa olika bolag. Minns inte ens alla nu… Vi pratade med flera som inte ens kunde/eller ville försäkra ett hemmabygge. Lite tråkig inställning tycker vi så där kommer vi aldrig försäkra oss.

Dessa kollade vi upp med offerter

 • Atlantica
 • Alandia
 • Pantaenius

Ett försäkringsbolag som jag speciellt vill nämna är IF som inte ens bemödade sig att lyssna på mig när jag förklarade vårt ”objekt”, där kommer vi aldrig försäkra något.

I morgon måndag skall jag kontakta Pantaenius, de sticker ut och erbjuder bra och begripliga villkor. De försäkrar hemmabyggen och till fast belopp vilket är bra för oss, det gäller bara att komma ihåg att justera beloppet vart eftersom vi bygger och värdet ökar. De har även bra villkor gällande seglingsområden och att man kan ligga i vattnet året runt.

/T

7 tankar kring ”Försäkring

 1. Cia och Magnus

  Hej!
  Vi hade Alandia under byggtiden då de lät oss försäkra båten under byggnationen och bytte sedan till Pantenius när vi började segla i somras. Vi hade också Alandia till förra båten (därav dom under byggtiden).
  Panthenius har ju fler fördelar och en av dom är att man kan ligga i året runt vilket kändes tryggt när vi inte kom upp förrän den 7 december förra året. Hade vi haft kvar Alandia då hade det blivit problem.
  /Cia

 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Då har vi kommit till samma slutsats, det känns bra! Vi har ju planer att på sikt segla ut lite i Europa (skottland, shetland lockar) och då funkar det ju bra med Pantaenius.
  /T

Kommentarer är stängda.