Båtmässan i Göteborg, en sammanfattning av vårt besök!

Vi började med att kika runt i diverse båtar, Nord West, Najad, Forbina och något italienskt smeck till motorbåt som i mina ögon inte borde gå att sälja. De svenska båtarna håller hög klass på snickerier och installationer, en hel del foto blev det.

Smarta lösningar var det svårt att finna, en kul duschkabin i Nord West som vi tyvärr inte kan använda oss utav  (omöjligt att bygga in då segelbåtar inte är fullt lika fyrkantiga som motorbåtar samt helt säkert långt utanför vår budget…) Om det nu hade varit en Fabola Campus 7.4 vi skulle byggt så hade det varit lätt att finna smarta lösningar, en hel båt fylld av lösningar.

Pratade värmesystem med Webasto, de hade ett element bestående av en radiator och en datorfläkt för 2300 kr, samma koncept som vi tänkt fast 3 gånger så dyrt.

Vi träffade en trevlig säljare från Båtsystem som förevisade oss diverse olika ljusarmaturer, ljusslang och andra punktbelysningar. Verkar som om det inte bara är till att sätta in en belysning hur som helst. Med lite ljusdesign blir det nog riktigt bra.

Pratade med en kille angående vilken typ av kabel som man skall använda, hans entydiga svar var förtent kabel…pust. Vet inte vad man skall tro och vilket ben man skall stå på i den frågan. Får undersöka vidare med andra leverantörer.

Hade bokat ett möte med båtkonstruktören Bernt och Jonas från Seldén angående vår rigg, ett mycket bra möte som belyste problemen med de förändringar som vi blev rekommenderade av en annan riggexpert. Detta slutade med att Jonas skall gå hem på kammaren och räkna på en ”standard”rigg men en mast dimension större än normalt. De första förändringarna skulle sannolikt påverka segelegenskaperna negativt då segeltyngdpunkten flyttas fram för mycket (flyttar upp förstagen och sänker masten  för att korta kaltoppen) Det enda sättet att kompensera det på skulle vara att länga bommen med ca 30 centimeter. En förlängning av bommen  gör att du blir mer utsatt i vid passage mellan aktre och främre brunn vilket inte är ok.

På det hela taget en bra dag där en del frågetecken rätades ut och andra tillkom! Vi inser att vi bägge är väldigt klassiska i vår smak gällande båtdesign invändigt och utvändigt.

Vi är väldigt nöjda med vårt val av båt, det kommet bli så bra!!

/T

29 tankar kring ”Båtmässan i Göteborg, en sammanfattning av vårt besök!

 1. Cia och Magnus

  Förtent kabel bör du använda där det inte är lätt att byta. Där kan man använda vanlig koppar och byta när den blir dålig. Vi har gjort på det viset.
  När det gäller LED så blir mahogny mycket tråkig och brun-grön i det ljuset – även det bästa från båtsystem. Vi köper LED med jämna mellanrum för att kolla hur mycket bättre de blivit men hittills är det för dåligt färgspektra. Har valt att sätta in halogenarmatur så länge och byta när ljuset blir acceptabelt. I utrymmen där det inte spelar någon roll (tex läslampa vid sängen) har vi däremot LED.
  Om du tittar på mitt inlägg LED eller inte LED från mars 2010 så kan du se skillnaden mellan halogen och LED på mahogny. Har man teak spelar det inte lika stor roll då den inte är lika vackert röd.

  Svara
 2. Meadiva Inläggsförfattare

  Hej
  Det blir nog förtent kabel överallt, har ni någon uppfattning på hur mycket kabel som ni gjort av med?

  Skall kolla på ert inlägg, vad har ni för mahogny i Adastra? Vi får kaya som inte är fullt så röd i sin ton utan mer åt det bruna hållet.
  /T

  Svara
 3. Cia och Magnus

  Vi har khayamahogny och den är definitivt röd nog för att skillnaden mellan led och halogen ska bli irriterande. I år hade vi halogen överallt under våren och sommaren då solcellerna gav fullt. Under den höstmörka perioden satte vi in led i vissa läslampor för att spara energi men det syns verkligen skillnad. Enda sättet att vara nöjd med LED är att sätta in det från början så man inte förstår hur snygg båten egentligen är.
  Vet inte hur många meter kabel vi har. Magnus har sett till att vi har ordentliga dimensioner och det är inte billigt med förtent kabel. Elsystemet är bland det dyraste vi har ombord tror jag. Kan be Magnus skriv en redogörelse för hur det är byggt om du vill.
  Vi har Magnus Starkys bok om el ombord. Den är väldigt bra.

  Svara
  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Ajdå, då får det bli led från början….Vi har diverse elböcker också som vi kikat i, har även god support av en kompis som jobbat som elektriker i bogserbåtarna i Göteborg. Om Magnus orkar så vore det intressant och se era tankar kring elsystemet.

   Nu tar vi semester en vecka och åker till värmen 🙂 sen skall vi snart till Tallin och inspektera bygget 🙂
   /T

   Svara
 4. curry 8

  Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you possibly can take away me from that service? Thanks!

  Svara
 5. jordan shoes

  There are some interesting time limits on this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There is some validity however I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as nicely

  Svara
 6. yeezys

  Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting an identical rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

  Svara
 7. kyrie 5 spongebob

  An fascinating discussion is price comment. I think that it is best to write more on this subject, it might not be a taboo topic but typically individuals are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

  Svara
 8. curry 6 shoes

  Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting an identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

  Svara
 9. nike sb dunk low

  An attention-grabbing dialogue is worth comment. I feel that you must write more on this matter, it might not be a taboo topic however typically people are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

  Svara
 10. yeezy shoes

  This is the proper blog for anybody who desires to search out out about this topic. You realize a lot its almost laborious to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, just great!

  Svara
 11. kevin durant shoes

  There are some attention-grabbing cut-off dates in this article however I don抰 know if I see all of them heart to heart. There is some validity however I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as well

  Svara
 12. kobe shoes

  Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nevertheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

  Svara
 13. yeezy 350

  Once I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there any method you can take away me from that service? Thanks!

  Svara
 14. cheap jordans

  When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any method you may remove me from that service? Thanks!

  Svara
 15. kd 12

  Aw, this was a really nice post. In thought I wish to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and not at all appear to get something done.

  Svara
 16. off white jordan 1

  I抦 impressed, I have to say. Actually not often do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me let you know, you’ve hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient people are talking intelligently about. I am very comfortable that I stumbled throughout this in my search for one thing referring to this.

  Svara
 17. yeezy

  There are definitely numerous details like that to take into consideration. That could be a nice point to convey up. I supply the thoughts above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you convey up the place an important thing will be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I am sure that your job is clearly identified as a good game. Both boys and girls really feel the influence of just a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

  Svara
 18. off white hoodie

  I was more than happy to find this internet-site.I needed to thanks for your time for this excellent read!! I definitely enjoying every little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

  Svara
 19. moncler

  I’m typically to blogging and i actually recognize your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and hold checking for brand new information.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *