Kölförflyttning

  

Idag vid 07:15 skulle vi flytta kölen, min tanke var att det skulle ske med den stora trucken men den var upptagen med andra jobb så vi fick försöka med den mindre. Minns ju att hjulet gick ner sig när vi lyfte in kölen under akterskeppet. Min tanke med den större trucken var att ta i slinget och dra-lyfta ut den. Efter lite trixande kom den så fint ut och den korta färden mot infarten kunde börja.

  

Väl framme fick vi justera stöden/pallningen lite då hjulen gick ner sig i backen när vi lyfte.

  

Krister från Ringens Varv kör trucken lugnt och fint, inga problem bara man tar det försiktigt. Det krävdes ett omtag så vi fick lyftet längre in på gaffeln.

Den yttre pallningen fick vi dra in på plats, den kom lite snett vilket oroar lite. Den blir till att ha koll och säkra upp så det inte ramlar. Det är mycket vikt i grejerna! Men nu står den där och är redo för målning.

/Tobias

 

11 tankar kring ”Kölförflyttning

  1. Meadiva Inläggsförfattare

    Den skall enligt varvet i Tallin väga 2500-2600 kg, man rubbar den inte för hand…

    /Tobias

Kommentarer är stängda.