Lillhytt och akterhytt snickeriklara!

IMG_6225  IMG_6226

Det som ser ut som en rät vinkel behöver kontrolleras och då visar det sig att det inte är det…gör en mallbit för att testa vinkel mot och sedan börjar kapningen av listen. Då jag helt saknar något bra att ta mått ifrån så får jag ta det lite försiktigt….

IMG_6227  IMG_6229

…och kapa en bit i taget. Bilden till vänster visar hur det blev när jag glömde sätta tejp på snittytan, trist med det visar sig att det skulle sågas bort ända. Många vändor till kapsågen i verkstan blir det innan listen går dit.

IMG_6230  IMG_6231

Denna listen stöter mot en svängd list vid garderoben och går med en liten vinkel i mot skottet.

IMG_6232

Med ett par tvingar på så passar det som det skall så nu är den klar för montering, dock behöver ändarna på listen få sig ett lite lack innan.

IMG_6233  IMG_6234

Nästa list på tur är motsvarande i akterhytten, här prövar jag med att malla av kurvan med papp för att få ett mått att utgå ifrån.

IMG_6238

Det funkar bra och vips så sitter den på plats!

IMG_6240  IMG_6243

Nu återstår endast ett ställe i akterhytten som skall fixas, det är ovan septiktanken bakom toastolen. Där blir det en liten hylla i akterhytten. Börjar med att göra en botten och sedan gör jag en testbit för att kolla vinkarna och efter…..

IMG_6244  IMG_6250

…en del justeringar så är mallen klar. Överför det på listen och kapar….

IMG_6251

…och  justerar in det hela. Nu är det klart i både lillhytten och akterhytten så min tanke var att avsluta dagen med ett städrace i salongen så jag kan jobba vidare där vid nästa tillfälle men….

IMG_6248  IMG_6249

…våra pojkar drog upp till farmor och farfar så Malin kom ut och gjord mig sällskap och städade….

IMG_6253  IMG_6254

…..och samlade ihop alla verktyg. Hon flyttade även in allt på ”lagret” i förpiken.

IMG_6255

Till er som undrar vad pappa gör så håller han just nu på med en pergola till Sinnenas Trädgård här i Marstrand. Den tar lite plats i verkstan men nu är den klar så i morgon skall den flytta över till trädgården.

Känns gott att ytterligare två utrymmen är snickeriklara, nu kliver vi in in salongen! Toaletten kan vi inte göra klar ännu då vi väntar på leverans från Italien med mantågsstöttor, när dom kommer så gör vi klart toaletten också!

/Tobias