Lite däcksutrustning, motorrumsluckor samt ett misslyckat försök med böjlimning.

IMG_6256  IMG_6257

En liten turné på förmiddagen med en hämtning av lite däcksutrustning från Seldén, storskotsskenan och en låda med blandade block. (ber om ursäkt för det suddiga kortet)

IMG_6258  IMG_6266

Under mitt besök hos Viking Yachting fick jag med god hjälp av personalen klämt en liten vajer till färskvattenpåfyllet. Pappa har gjort en specialare då funktionen som håller kvar locket ombord av någon anledning sakandes på denna (finns på bränslepåfyllet som kommer från samma tillverkare)

IMG_6267

Kanske kan tyckas konstigt att vi inte reklamerar den men det är över ett år sedan vi fick den och den är dessutom köpt från Italien så det kändes lättare att fixa det själva.

IMG_6260  IMG_6261

Idag har pappa jobbat vidare med luckorna. Vi fick lite hålplåt från en bekant häromdagen så nu saknades det inget. Plåten sågas till så den passar i den lilla falsen på ramen…

IMG_6264  IMG_6270

…och sedan fylls luckan med ljudisolering. För att få plats med beslaget så….

IMG_6268  IMG_6271

…borrar pappa ut och skär rent. Sedan trycks isoleringen på plats och över den skruvas….

IMG_6276

….skivan fast. Längst ner på luckan sätts en aluminumlist som gör att luckan sitter kvar i ramen. I morgon kommer bild på en färdig lucka!

IMG_6274  IMG_6273

Själv har jag börjat fundera på hur vi skall gå vidare i salongen. Detta resulterade i att pappa fick hjälpa mig att bära ut kylboxen och sätta den på plats. Hur den kommer och hur luckorna till den skall se ut ligger till grund för överskåpens utformning.

Jag måste säga att jag är förvånad över hur lite jag trots allt tänkt på arbetsgången i salongen. Känner mig lite handfallen och vet inte var jag skall börja men tack vare pappa så har jag nu åtminstone börjar lite. Vi identifierade ganska snart lite plastjobb som måste till innan vi kan sätta garnering i salongens främre delar.

IMG_6272  IMG_6262

I ett försök att göra något vettigt under tiden som en arbetsordning tar form i huvudet så började jag laborera med ett skydd över fästklossarna till grabbräcket i salongen. Tanken är att vi skall böjlimma en träslist som pressas mellan grabbräcket och ruffsidan för att de ett extra stöd. Ritar upp formen i Sketchup och skriver ut en mall som jag spraylimmar på en träbit som håller färdigt mått, dvs 40 mm. Sedan sågar jag ut….

IMG_6263

…formen och testar om det går att böja fanéret så hårt som jag vill. Det går inte, det knäcks i hörnet och ett test gör med tunnare fanér med samma resultat. Radien är för snäv så det blir till att designa om eller tänka om! Vi får se hur det blir.

/Tobias