Listat klart i lillhytten

IMG_6208  IMG_6209

Liminingen blev bra och efter lite justeringar på plats så ser det bättre ut, fortsatte sedan med nästa list bit…

IMG_6210  IMG_6211

…som var den översta biten. Som synes så jobbar jag ofta med lister med övermått. Det ger utrymme för mera justeringar och sedan när den passar så kan man anpassa linjen så den turar ihop med de andra listerna. På bilden till höger syns ett idiotiskt försök till att gå en genväg. Jag hade tänkt att kapa listen med innertaket på plats men inser att detta är ju hur korkat som helst. En liten skada i innertaket och all tidsvinst är som bortblåst, tänkt om och gör rätt.

IMG_6214  IMG_6216

Skruvar ner innertaken vilket tog säkert 1 minut och sedan var det betydligt enklare att få till listen.  Nu är alla lister i akterkant klara för slipning, fräsning och lackning.

IMG_6217  IMG_6219

Lite suddig bild kanske mendet syns att jag gjorde en mall. Jag hade först tänkt att göra denna list i en bit men inser att det blir inte bra så den fick bli tvådelad. På bilden till höger syns min radiemall, locket på en plastic padding burk som jag sågat av.

IMG_6220  IMG_3098

Varvet har ritat med en spritpenna för att markera hur långt ut de skall gå med slipningen inför plastningen och ibland vill jag ta bort det för att inte få så breda lister. Rengöringsdukarna kommer väl till pass.

IMG_6221

Det sista snickeriet att göra  i lillhytten är listen till underkojen. Jag hann bara fundera lite på hur jag skulle gå till väga innan svärmor var tvungen att åka. Hon har passat Elis idag så jag har kunnat jobba lite!

Eftermiddagen inne har jag ägnat åt elritningar och kabelmärkning, tackar Peter för input, får nog bli najning med mässingstråd…

Kvällen skall nu ägnas åt städning i verkstan, det pågår tydligen någon turnering på radio som kanske kan underhålla lite…

/Tobias