På besök hos ”OperaDivan”

Idag har vi varit ombord på vad vi kallar för OperaDivan, Per-Anders tog emot på kajen och visade oss ombord. De har sin Diva 38 som bostad sedan många år och hade mycket att dela med sig av.

Vi diskuterade bland mycket annat värmesystemet de har ombord, många tips och idéer som vi får ta till oss. Deras system var byggt som en lång slinga med bortåt 9 meter (om jag minns rätt) konvektorer från Alde. Väremekällan består av två elpatroner samt en ebersprecher på 5 kw. Inga blåsande fläktar som låter utan ett helt tyst system.

Vi funderade även på hur vi skall kunna få till en bättre dusch och toalett, det kommer bli en svår nöt att knäcka då utrymmet är stark begränsat men vi får fundera när vi får vårt skrov.

Överlag var de jättenöjda med sin båt och boende, det känns bra. Vi var helt lyriska efter besöket och med stor entusiasm lämnade vi det frostiga däcket och klev iland.

Tack för kaffet och teet! Ni är välkomna på studiebesök till oss när vi kommit  igång!

/T & M

6 tankar kring ”På besök hos ”OperaDivan”

 1. Cia och Magnus

  Vi har också Alde-konvektorer och en Glembringkamin som ni nog vet. Använder man bara båten på sommaren och har ett mindre behov av värmare fungerar ju luftvärmen finfint. Vi man ha en tyst värme ska man skaffa vattenburet. Vår lösning blir också extremt elsnål vilket är bra om man inte har tillgång till landström när man vistas i båten. Med vattenburet kan man också få durkvärme genom att låta slingen gå några sling under durkarna. Inte så tokigt och något vi kanske lägger till såsmåningom. Vi har ju inte satt igång värmaren ännu så vi vet inte hur effektiv den blir. Ska bli spännande i vår.
  Cia

 2. Ann-Sofie Svanberg

  Hej på er
  Hittade er blogg via Cia Ruds blog om Linjett 37 bygget. Vi har hade en Diva 38 i början av 2000 och var supernöjda med henne. Men då vi började planera för en segling ut på de riktigt stora vattnen, beslöt vi oss för att byta båt. Era funderingar på dusch/toa förstår jag fullständigt allt blir blött när man duschar. Men det finns idag böjbara /färdig böjda glidskenor som man kan montera i taket och hänga ett duschdraperi på. sätter man då skenan så att man kan göra en liten duschkabin av draperiet så slipper man få vatten över allt.
  Lycka till med bygget och hälsa Berndt

Kommentarer är stängda.