Ebeltoft

Bönnerup-Ebeltoft 002Bönnerup-Ebeltoft 001

Idag var världen liten när vi vaknade, dimman låg tät över hamnen men lagom tills vi var klara att lämna kaj lättade den såpass att vi ansåg att vi kunde gå. Det varade inte så länge dock, sikten blev snart sämre och vi fick hålla bra utkik framåt. Vi mötte ett par båtar i dimma som var på väg norrut.

Bönnerup-Ebeltoft 008

I dimman var det lite kyligt så overallen kom på, hur skönt som helst! Seglingen var periodvis riktigt bra, vinden kom och gick och eftersom vi hade långt att gå idag så ville vi hålla en hög lägsta fart. Med det segelstället vi har innebär det att driftern åkt in och ut idag i samma takt som motorn startas och kört oss en bit.

Bönnerup-Ebeltoft 003Bönnerup-Ebeltoft 004Bönnerup-Ebeltoft 005

Vi fick en fråga om våra instrumentinstallationer, här kommer lite närbilder på det hela. Plottern sitter på toppen och går att vrida runt om, autopiloten och multiinstrumentet kan man lyfta av och flytta från sida till sida  och på detta vis kan man se allt överallt vilket vi gillar skarpt. Idag har vi hårdkört autopiloten, vi började med “windhold” vilket innebär att den styr som ett vindroder. Det fungerade kanonbra och med rätt inställning på kryssvinkeln så var det bara att trycka på knappen för slag så slog autopiloten själv. Att sedan i den byiga vinden trimma driftern och storen för en apparent vind på 120 grader och sedan låta kursen variera lite var en ren fröjd att beskåda. Vi gled fram i platt vatten i farter runt 5-6 knop.

Bönnerup-Ebeltoft 009Bönnerup-Ebeltoft 012

Killarna har spenderat dagen nere då det varit lite kyligt uppe, det har ritats och spelats spel. Om storebror inte vill spela kan man alltid ta till sina gosedjur.

Bönnerup-Ebeltoft 011Bönnerup-Ebeltoft 010

Att laga mat under gång när det kränger är inga problem…

Bönnerup-Ebeltoft 013

…när man har ett pentry som ser ut så här, det fungerar kanon och man står hur stabilt som helst i rundeln.

Bönnerup-Ebeltoft 015 Bönnerup-Ebeltoft 016

När vi rundade upp i Ebeltoftsviken så lättade dimman och vi tog en kvällsmacka i sittbrunnen på vägen in för att kunna gå iland direkt vid ankomst.

Bönnerup-Ebeltoft 018Bönnerup-Ebeltoft 020

Efter två försök kom vi in på en bra plats och gick iland. Ebeltoft är otroligt vacker stad klart värt ett besök. Vi planerar en tur på byn i morgon innan vi lämnar mot Tunö.

På Tunö verkar det inte finnas tillgång till internet enligt våra vänner på Valkyrian som ligger några dagar före oss så vi kanske inte kan ladda upp något inlägg i morgon! Håll ut vi är snart tillbaka….

/Tobias

11 tankar kring ”Ebeltoft

 1. Patrik

  På tal om uppkoppling, fick du mitt mail om Net!? Eller så är det så enkelt att det är skönt att vara lite lagom uppkopplad 😉

 2. Reidar Stolt

  Försöker följa med på egen karta/sjökort var er färd går.

  Angående uppkoppling så köpte jag sommaren 2012 ett 4g-modem från Telia
  https://www.telia.se/privat/adminpackage/setupPackage.do?productRef=/privat/mobilt-bredband/tillval/tillbehor/Huawei-e5776.product

  Blev dock lurad på abonnemanget som vart dyrt att fylla på extra datamängd under sommarmånaderna.
  Men modemet fungerar kanonbra. När vi har dålig täckning åker den upp i vattentät påse eller plastburk i masten. 16 m upp brukar ge bra täckning. Sedan kan vi surfa med alla apparater i 4g-takt.

  Förra hösten ville jag ha den upplåst av Telia (300kr) för att byta till Tele2 men det tog sådan tid. Ovilliga att släppa kunder förstås.
  Med god datavana gjorde jag det själv med programvara från nätet för 7€

  Nu kör vi Tele2. 15Gb data/ mån för 169kr

  1. Meadiva Inläggsförfattare

   Tackar för tipsen, vi har ett telenor modem med oss men vill inte använda det utomlands.
   /Tobias

 3. Alex

  Tack för bilderna på instrumenteringen vid ratten. Klurigt sätt ni löst det på.

  // Alex

Kommentarer är stängda.