Bönnerup

Östra Hurup-Brönnerup 003 Östra Hurup-Brönnerup 002

Efter en lugn förmiddag ombord kastade vi loss efter lunch, det var lite sjö till en början som spolade över däck och då visade det sig att en av de små takluckorna inte sluter tätt. En klädnypa i mellan gjorde susen.

Östra Hurup-Brönnerup 007 Östra Hurup-Brönnerup 004

Seglingen ner mot Bönnerup var till en början lite skumpig och sjösjukan kom och hälsade på, sen intog killarna viloposition, Elis i sittbrunnen och Tim bäddade ner sig i vår koj.

Östra Hurup-Brönnerup 011Östra Hurup-Brönnerup 012

Men vi kunde segla och vi som var piggare tyckte det var fint! Vinden vred med oss och farten ökade, det blev riktigt bra segling på slutet när vi rullade ut driftern och passerade 9 knop. Vi har en fantastisk båt!

Efterhand kvicknade killarna till och det blev högläsning och diverse gissalekar i sittbrunnen. Lagom när vi rullat in seglen utanför hamnpirarna kom förtöjningsregnet som slutade när alla tampar var iland.

Nu har vi gått en liten promenad och letat efter Brugsen för att handla. Vi hittade butiken ungefär tre minuter innan de stängde. Elis konstaterade nöjt att “nu kan jag skriva i min loggbok att jag har joggat!”

/Malin & Tobias